Teodor Atanasiu dezvăluie cauza problemelor privind furnizarea apei calde în Capitală

| 09 oct, 2014

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu este de părere că prostul management al RADET constituie cauza problemelor privind furnizarea apei calde şi căldurii în Capitală.

'Fuziunea RADET cu ELCEN este necesară doar pentru a scăpa de datorii, nu pentru a fi mai rentabilă distribuţia agentului termic şi a apei calde', a declarat Teodor Atanasiu joi într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, este nevoie de investiţii în retehnologizarea regiei şi este necesară stabilirea unei subvenţii corecte la gigacalorie, precum şi acordarea ei în timp util. 

'(...) Să se trezească Ponta şi PSD şi să nu mai încerce să denatureze votul populaţiei, că au stat patru luni să modifice componenţa CGMB ca să îşi facă o majoritate şi din greşeală l-au pus pe prefect să anuleze şi hotărârea luată de consilierii noştri de fuziune a ELCEN cu RADET', a adăugat Atanasiu. 

La rândul său, liderul consilierilor liberali din cadrul CGMB, Cornel Pieptea, a opinat că nu se doreşte transformarea regiei în societate, pentru că în acel moment între Municipalitate şi societate ar trebui sa existe un contract clar de delegare care să prevadă cum se calculează subvenţia. 

'Primăria alocă în jur de 500 de milioane de lei, iar necesarul pentru a asigura o funcţionare corectă a sistemului de alimentare cu energie termică centralizată este de aproximativ 720 de milioane de lei. Solicităm primarului general ca în prima şedinţă de consiliu general să introducă pe ordinea de zi un proiect de rectificare a bugetului, astfel încât cuantumul subvenţiei să acopere toate costurile', a declarat Pieptea.

El este de părere că dacă premierul Victor Ponta şi primarul general Sorin Oprescu nu vor face nimic, bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică vor avea în această iarnă căldură la parametri reduşi, iar în anumite cazuri nu vor avea deloc.

'Indiferent ce artificii economice şi juridice se vor face, dacă nu se acordă o finanţare corespunzătoare şi ELCEN va ajunge în aceeaşi situaţie în care este RADET azi. La nivelul RADET situaţia în momentul de faţă este un dezastruoasă', a adăugat Pieptea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ