Teodor Atanasiu îl CONTRAZICE pe Iohannis

| 28 noi, 2014

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Teodor Atanasiu a declarat, vineri, la Alba Iulia, că e puţin probabil să fie organizate alegeri anticipate.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre ceea ce se întâmplă în prezent în Partidul Social Democrat (PSD) şi dacă PNL ar fi avantajat de existenţa unui PSD 'slab', liderul liberal a spus că 'nu vom avea alegeri decât peste doi ani, aşa că ce se întâmplă în aceste zile e puţin important faţă ce se va întâmpla peste doi ani'.

Teodor Atanasiu a afirmat că nu crede să fie organizate alegeri anticipate, el menţionând că Parlamentul României nu poate fi dizolvat decât dacă se autodizolvă. 'Nu prea cred eu că se va întâmpla acest lucru. Deci, e puţin probabil ca în viitori doi ani să asistăm la alegeri. (...) Ceea ce se întâmplă acum e o reaşezare a partidelor. Practic, îşi pregătesc motoarele pentru cursa de peste doi ani. Deci, frământările astea din PSD nu ne ajută, nu ne încurcă', a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Atanasiu a mai spus că 'presiunea populară' este în a prelua PNL guvernarea. 'Adevărul este că noi încă nu avem o majoritate. (...) Dacă te uiţi în Parlament, aproape 25% dintre parlamentari sunt cei care au migrat de la diversele partide şi nu se mai regăsesc în partidele în care au intrat în Parlament. Deci, e foarte greu să faci o majoritate fără trădători. Cel mai uşor este ca trădătorii să poată să-şi creeze o majoritate cu un partid, dacă e să discutăm aşa. De aceea vă spun: e foarte greu să îmbini şi latura morală, haideţi să le dăm o lecţie şi să nu-i mai băgăm în seamă pe niciunul dintre trădători, şi dorinţa populară de a veni să guvernezi. Şi atunci între cele două va trebui să găseşti o soluţie. Cea mai bună ar fi alegeri anticipate, dar puţin probabil să se întâmple', a declarat Teodor Atanasiu.

Citeşte şi: Iohannis: Este posibil ca PNL să aibă în 2015 majoritatea în Parlament şi să schimbe Guvernul

În altă ordine de idei, Atanasiu crede că cei din PSD fac aceeaşi greşeală pe care au făcut-o foarte multe partide şi foarte mulţi lideri în momentul în care au pierdut alegerile.

'Au considerat că asta reprezintă o fatalitate şi nu e din vina lor. E din vina americanilor, e din vina marţienilor, e din vina alinierii planetelor, e din vina oricui altcuiva decât din vina lor. Dacă suntem mai pragmatici şi venim cu picioarele pe pământ trebuie să înţelegem că fiecare acţiune a noastră are şi un efect. Dacă efectul e benefic, acţiunea a fost cum trebuia, dacă efectul nu e benefic, înseamnă că avem ceva de corectat. Dacă se vor prinde la timp că au ceva de corectat e bine pentru ei, dacă nu, probabil că o să asistăm la o luptă, o măcinare internă de lungă durată', a opinat prim-vicepreşedintele PNL.

Atanasiu a mai spus că ceea ce s-a întâmplat în turul doi al alegerilor prezidenţiale seamănă cu o 'minirevoluţie, cu o solicitare a poporului, a cetăţenilor de schimbare fundamentală a comportamentului clasei politice'. Liderul PNL a opinat că cei cei care înţeleg 'necesitatea acestei schimbări vor avea succes, cei care nu înţeleg vor trebui să se dea de o parte'.

El a adăugat că poporul a spus 'foarte clar' că nu îi mai convine modul de politică ce a fost făcut până acum. 'Îi plac (poporului - n.r.) lucrurile să fie foarte clare şi foarte bine delimitate. Ierarhia de valori trebuie să se întoarcă la cea care a fost învăţată din moşi strămoşi în România (...), adică ierarhiile de valori trebuie să se întoarcă la fundament, la ceea ce au fost ele iniţial şi atunci lucrurile vor merge bine', a conchis prim-vicepreşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2014
Kinga
Sa guverneze
PSD are majoritate in parlament, sa vina cu buget bun, idei bune, sa guverneze responsabil. Cine il impiedica? De ce sa facem greseala din 2004, alianta cu partidul dlui Voiculescu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ