Teodor Gavriş, Călin Mitică şi alte 5 persoane, reţinute pentru corupţie privind activităţi trasport feroviar

| 29 oct, 2014

Procurorii DNA au dispus reţinerea omului de afaceri Călin Mitică, care controlează SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup, a lui Teodor Gavriş, şef Serviciu Automotoare şi ulterior director de tracţiune în cadrul SNTFC CFR Călători, şi a altor cinci persoane într-un dosar de corupţie privind activităţi transport feroviar.

Printre persoanele reţinute se află şi Laurenţiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani, ambele în formă continuată.

Ceilalţi patru inculpaţi reţinuţi sunt: Kinga Mădărăşan, director general SC Transferoviar Grup, Adriian Ştefan, director de infrastructură al aceleiaşi firme, Georgel Mihuţ, directorul Salinei Ocna Dej, Dumitru Bărbăcuţi, director general SC Remarul 16 Februarie.

Cei şapte vor fi prezentaţi, miercuri, la Tribunalul Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Călin Mitică este acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi mai multe infracţiuni de dare de mită, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă, la dare de mită şi la spălare de bani, majoritatea în formă continuată, şi Teodor Gravriş, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani, toate în formă continuată.

DNA arată că omul de afaceri Călin Mitică ar fi coordonat un grup infracţional organizat, pe care l-a constituit împreună cu Mădărăşan şi Ştefan, pentru a acţiona în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracţiuni cu scopul coruperii unor funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul unor structuri subordonate CNCF CFR SA, din SNTFC CFR Călători SA şi din cadrul Societăţii Naţionale a Sării Salrom SA, pentru procurarea unor avantaje economice ilegale în favoarea SC Remarul 16 Februarie şi SC Transferoviar Grup.

Procurorii susţin că grupul infracţional ar fi fost sprijinit sistematic de Georgel Mihuţ, care ar fi furnizat în mod repetat informaţii din interiorul Salrom şi a indicat funcţionarii din conducerea societăţii care trebuie corupţi pentru obţinerea de către SC Transferoviar Grup a unor lucrări şi servicii punctuale.

Totodată, acesta ar fi acţionat pentru influenţarea conducătorilor Salrom în vederea favorizării ilegale a intereselor SC Transferoviar Grup, ar fi intermediat contactele dintre aceşti conducători şi membrii grupului infracţional organizat şi ar fi avertizat reprezentanţii firmei cu privire la funcţionarii Salrom percepuţi ca fiind ostili intereselor operatorului economic privat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ