Teodor Meleşcanu: Nu sunt ofiţer acoperit. Nu am fost în viaţa mea nici acoperit, nici descoperit

| 10 oct, 2014

Teodor Meleşcanu, candidat independent la alegerile din noiembrie, a afirmat, joi, că declaraţia preşedintelui Traian Băsescu referitoare la presupusul ofiţer acoperit printre prezidenţiabili reprezintă o faptă penală şi se pedepseşte prin lege. În context, el a spus că nu este şi nici nu a fost ofiţer acoperit.

"Nu, eu nu sunt (ofiţer acoperit -n.r.). Nu am fost în viaţa mea nici acoperit, nici descoperit. Nu e nicio problemă, de vreo patru mandate de senator de fiecare dată cu cercetarea CNAS lucrurile sunt foarte limpezi. Însă, în ceea ce priveşte declaraţiile politice nu am eu căderea să mă pronunţ. Din punct de vedere juridic însă, vreau să vă spun că este o infracţiune faptul de a deconspira un ofiţer activ, în rezervă sau un ofiţer deplin acoperit şi este o faptă penală, se pedepseşte prin lege. Din punctul meu de vedere, ca fost director al SIE, din punctul meu de vedere ca politician niciodată nu îmi voi permite să fac un lucru care este contrar legii. Doresc intrarea în normalitatea prin legalitate. Trebuie să respectăm legea, să învăţăm să o respectăm chiar atunci când nu ne convin prevederile ei", a declarat Meleşcanu la Antena 3.

Întrebat dacă există ofiţeri acoperiţi în presă sau în politică, el a replicat: "Nu cunosc, dar ce pot să vă spun că din cadrul Serviciului de Informaţii Externe nu există niciun ofiţer acoperit nici în Parlament, nici în presă, nici în Guvern, nici în cadrul unor organizaţii neguvernamentale sau alte structuri ale statului român, oricare ar fi ele. Asta o spun foarte clar şi răspicat".

În ceea ce priveşte declaraţia preşedintelui Băsescu făcută cu ocazia solicitării începerii urmăririi penale împotriva unor foşti miniştri implicaţi în dosarul Microsoft, Meleşcanu a spus că, "nu este legal" ca şeful statului să folosească astfel de informaţii. "Din punctul meu de vedere şi după lege nu este legal. (...) Depinde cum va fi încadrată de cei care vor fi chemaţi să răspundă, probabil că CSM va da un răspuns", a adăugat fostul şef al SIE.

Horaţius Dumbravă, membru CSM, a solicitat joi Plenului Consiliului sesizarea Inspecţiei Judiciare şi cu privire declaraţia preşedintelui Traian Băsescu din data de 3 octombrie 2014, făcută cu ocazia solicitării începerii urmăririi penale împotriva unor foşti miniştri implicaţi în dosarul Microsoft. Dumbravă a susţinut că urmărirea penală este nepublică, confidenţială şi "nu este permis nimănui, cu atât mai mult (...) preşedintelui României, Camerei Deputaţilor sau Senatului, să devoaleze date din dosare penale aflate în lucru", deoarece asemenea declaraţii pot pune în pericol anchetele aflate în plină desfăşurare, iar "folosirea acestor elemente din dosarele penale într-o bătălie politică străină justiţiei decredibilizează încrederea cetăţenilor în justiţie".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ