Teodorovici: Creşterea alocaţiilor pentru copii va fi discutată în luna iunie cu FMI şi CE

| 01 iun, 23:39

Dublarea alocaţiilor pentru copii şi resursele necesare pentru aplicarea acestei măsuri vor fi discutate cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene când vor veni, în iunie, la Bucureşti, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul de televiziunea România TV.

"Anul acesta găsim banii necesari pentru a acoperi această alocaţie. Şi pentru anul viitor vom găsi aceste resurse. Discuţia se va purta desigur şi cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Comisia Europeană, pentru că vor veni la Bucureşti în această lună, spre finalul ei. Cei de la FMI sau Comisia Europeană doresc să vadă de unde contrabalansezi o măsură aplicată cu altceva... ", a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

El a precizat că există locuri de unde se pot tăia cheltuieli pentru a suporta creşterea alocaţiilor.

"Avem de unde să tăiem, ca şi cheltuieli, fără să afectăm investiţiile. Suntem într-o situaţie în care mai putem să umblăm acolo în anumite zone unde s-au cheltuit banii nejustificat, în special în adminstraţia centrală, şi cheltuielile legate poate şi de funcţionare. Trebuie regândit şi sistemul în sine. E nevoie să şi centralizăm o parte din achiziţiile publice pentru care nu mai trebuie să cheltuim foarte mulţi bani. Sunt modele europene", a explicat ministrul Finanţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, prin care este dublată alocaţia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ