Teodorovici: Efectele reducerii TVA se vor simţi începând de luni

| 29 mai, 16:48

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, consideră că efectele reducerii TVA la alimente se vor simți începând de luni, iar această măsură va aduce o creștere adițională a PIB-ului de 0,6% până la finalul acestui an.

"Sunt convins că efectele (reducerii TVA la alimente — n. r.) se vor simți începând de luni. Această măsură, aplicată de la 1 iunie, de reducere a TVA la 9%, va aduce o creștere adițională a PIB-ului de 0,6% până la finalul lui 2015. (...) Sunt convins că vor fi foarte mulți agenți economici care vor înțelege că trebuie să fie un efort comun al Guvernului, pe de o parte, și al celor care sunt în piață, pe de altă parte", a spus, vineri, Teodorovici, la conferința "Viitorul IMM-urilor, în contextul globalizării pieței — impactul TTIP asupra producătorilor și consumatorilor din UE', potrivit Agerpres.

Întrebat dacă are în calcul reduceri de TVA și la alte produse sau servicii, ministrul Finanțelor a răspuns astfel de măsuri trebuie să poată fi susținute.

"Ne gândim la foarte multe astfel de măsuri pentru a veni în sprijinul economiei. Important este și să putem să susținem astfel de măsuri. Știți foarte bine că au fost discuții cu cei de la Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, săptămâna trecută, și vor continua în perioada 19 — 30 iunie, la sfârșitul căreia sperăm să avem un rezultat pozitiv din partea partenerilor internaționali, ceea ce înseamnă că acordul cu aceste instituții să fie din nou în curs, astfel încât, în septembrie anul acesta, să îl încheiem cu succes", a explicat șeful de la Finanțe.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ