TERIFIANT: România a urcat pe locul doi în UE la numărul de morţi în accidente rutiere

| 24 mar, 16:41

Cu o rată este de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, România este depăşită doar de Letonia (106 de persoane decedate/un milion de locuitori) în rândul statelor membre UE în ceea ce priveşte numărul de morţi din accidente rutiere în 2014, informează un document publicat marţi de Comisia Europeană, transmite Agerpres.

Media la nivelul UE este de 50,5 persoane decedate/un milion de locuitori, iar Malta, Olanda, Suedia şi Marea Britanie continuă să raporteze cele mai mici rate de decese din accidente rutiere, cu mai puţin de 30 de persoane decedate/un milion de locuitori. La polul opus patru ţări (Bulgaria, Lituania, România şi Letonia) raportează peste 90 de persoane decedate/un milion de locuitori.

Executivul comunitar atrage însă atenţia că după doi ani de scădere semnificativă a numărului de persoane care au decedat în accidente rutiere pe drumurile europene, cifrele pentru anul trecut sunt dezamăgitoare. În 2014, comparativ cu 2013, numărul de decese din accidente rutiere a scăzut cu aproximativ 1% după scăderi de 8% în 2012 şi 2013. Situaţia este similară în cazul României, unde numărul de morţi din accidente rutiere a scăzut cu 24% între 2010 şi 2014 şi cu doar 2% între 2013 şi 2014.

'Este greu de acceptat că aproape 70 de europeni mor zilnic pe drumurile noastre şi mult mai mulţi sunt grav răniţi. Cifrele publicate astăzi ar trebui să fie un semnal de alarmă. Trebuie să ne extindem eforturile în următorii ani pentru ca să putem atinge ş ţinta propusă la nivelul UE privind înjumătăţirea numărului de decese rutiere până în 2020', a declarat comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc.

Un număr total de 25.700 de decese rutiere au fost raportate în 2014 în cele 28 de state membre UE. Chiar dacă este vorba de o cifră mai mică cu 18,2% (5.700 decese) comparativ cu 2010, ţinta de înjumătăţirea numărului de decese rutiere nu a fost atinsă. Cu toate acestea unele ţări au făcut progrese peste media din UE în ceea ce priveşte îmbunătăţirea siguranţei rutiere, în special Grecia, Portugalia, Spania, Danemarca, Croaţia, Malta, Ciprus şi România (scădere de 24%).

 

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 12:54
monica
Cautam operatori calculator pentru publicare de anunturi.Se lucreaza comod de acasa part -time sau full- time. Cerinte : Necesar calculator,conexiune internet. Cunostiinte minime PC. Rabdare, perseverenta si seriozitate. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita sub forma unor lectii pe e-mail.Apoi care doriti incepeti sa lucrati. Minim 18 ani .Detalii la adresa : [email protected] PROIECT Oferim si solicitam seriozitate .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ