Test de autoritate în ACL – va fi sau nu va fi Boc dat afară?

| 21 aug, 2014

ELENA UDREA CANDIDAT. Degringoladă în ACL! Tot mai multe anomalii demonstrează că Alianţa Creştin-Liberală nu funcţionează. După ce Crin Antonescu a afirmat că nu se va implica în campania lui Klaus Iohannis, iar Monica Macovei şi-a anunţat candidatura ca independent, primarul Emil Boc şi-a declarat susţinerea pentru noul candidat al PMP, Elena Udrea.

 

 

ELENA UDREA CANDIDAT. Deloc surprinzător, Elena Udrea, a fost ieri desemnată, în mod oficial, drept candidatul PMP la prezidenţiale. Ce a atras într-adevăr atenţia, a fost reacţia primarului PDL, Emil Boc, care şi-a manifestat public susţinerea pentru şefa Mişcării Populare. Şi asta în condiţiile în care Emil Boc este membru “cu drepturi depline” în PDL, partid care se află într-o alianţă electorală dar şi într-un amplu proces de fuziune cu PNL, cele două partide desemnându-l şi susținându-l la funcţia prezidenţială pe Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, Emil Boc a declarat nestingherit că o susţine pe Elena Udrea, printre motivele sale stând la bază şi faptul că această nu a ezitat niciodată să apere proiectul de reformă şi modernizare a statului român pe care fostul prim-ministru l-ar fi început alături de Traian Băsescu.

CITEȘTE ȘI: Traian Băsescu: Nivelul candidaţilor la prezidenţiale este foarte scăzut

“O voi susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta (...) Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficiență şi pragmatism”, a afirmat primarul Cluj-Napocăi, Emil Boc.
Aflat în acest moment total în afara liniei partidului, Emil Boc nu pare să aibă parte de repercusiuni. Căci nimeni din ACL, nu mai vorbim de PDL, nu s-a gândit să-l tragă măcar de urechi pe fostul premier. De altfel, invitată într-o emisiune televizată, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a afirmat că nici nu se pune problema ca Emil Boc să fie exclus din partid, admiţând totodată că prin declaraţiile făcute, fostul preşedinte PDL se autoelimină.


CITEȘTE ȘI: Diaconescu, despre susţinerea sa de către Băsescu: Nu are nimeni dreptul moral să discute gestul

După ce Monica Macovei şi-a asumat o candidatură în nume propriu fără a-şi da demisia din PDL, iar primarul democrat-liberal Emil Boc şi-a manifestat susţinerea pentru Elena Udrea, rămâne de văzut ce alte noi episoade de acest gen vor mai apărea în cadrul Alianţei Creştin-Liberale pe parcursul acestei campanii.
Un lucru este cert: ACL scârţâie din toate încheieturile, PNL şi PDL fiind departe de anunţata fuziune a celor două partide. Mai mult, derapajele unor lideri importanţi care compun Alianţa Creştin-Liberală, arată sprijinul dar si autoritatea redusă de care Klaus Iohannis beneficiază în acest moment în ACL. Or, cum poţi să câştigi susţinerea oamenilor obişnuiţi, dacă nu reuşeşti să te impui nici măcar în faţa propriilor colegi de partid?

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ