Testul REVOLUȚIONAR care descoperă o boală CRUNTĂ

| 13 iun, 2014

Specialistii au reusit cu ajutorul noului test, bazat pe monitorizarea conexiunilor neuronale intr-o zona concentrata din centrul creierului, prin intermediul RMN, sa puna un diagnostic, cu o acuratete de 85%, noteaza evz.ro.

Oamenii de stiinta au descoperit conexiunile neuronale slabe examinand 180 de fotografii ale regiunii cerebrale unde se formeaza boala Parkinson. Cercetatorii britanici au concluzionat ca bolnavii au conexiuni mult mai slabe la nivelul ganglionilor bazali ai creierului, asociati cu controlul activitatilor motorii, chiar si in stadii incipiente ale bolii.

In prezent, nu exista tratamente care sa opreasca evolutia bolii Parkinson. Cele mai importante simptome ale bolii sunt tremurul, rigiditatea, instabilitatea posturala, precum si tulburarile de echilibru si coordonare. Boala a fost denumita dupa medicul londonez James Parkinson, care a raportat pentru prima data simptomele bolii in anul 1817, sub denumirea de paralizie spastica.

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ