Theodor Stolojan: Propun ca partidul rezultat din fuziune să se numească PNL-PDL sau PNL-CD

| 08 iul, 2014

FUZIUNE PNL-PDL. Theodor Stolojan, europarlamentarul democrat-liberal, a propus marţi ca partidul rezultat din fuziunea cu liberalii să se numească PNL-PDL sau PNL-CD.

ALIANŢA PNL-PDL. 'Eu cred că se pot găsi soluţii. De exemplu, noul partid să se numească PNL-PDL sau PNL-CD, de la Creştin Democraţia. Pentru că ideea este nu să avem un partid care prin nume se adresează de fapt aceluiaşi electorat. Noi dorim ca această fuziune să adauge la electoratul pe care îl au ambele partide. De exemplu, acei cetăţeni români care sunt ferm convinşi că valorile creştin-democratice ar trebui să reprezinte o parte esenţială din structura noului partid, ar trebui să regăsească aceste lucruri şi în denumirea partidului', a afirmat Stolojan într-un interviu acordat RFI.

Citeşte şi: Fuziunea PNL-PDL a murit. Trăiască alianţa!

Eurodeputatul democrat-liberal a făcut o comparaţie cu modul în care s-a găsit o soluţie pentru alianţa PPE-CD din Parlamentul European.

FUZIUNE PNL-PDL. 'Există în Parlamentul European grupul deputaţilor care face parte din Partidul Popular European, care a fost întotdeauna cel mai numeros grup, cel mai puternic grup politic din PE. Atunci când în acest grup au dorit să intre conservatorii britanici, care aveau un număr mult mai mic decât grupul politic al PPE, s-a adoptat formula 'grupul politic PPE-CD', adică conservatorii democraţi din Marea Britanie. Deci, formule se pot găsi, păstrând identitatea PNL, pe care nimeni nu doreşte să o schimbe', a adăugat Theodor Stolojan.

Citeşte şi: Ponta: Partidul rezultat din fuziunea PNL-PDL îl va avea LIDER din noiembrie pe Traian Băsescu

Până la urmă, a spus el, dacă cele două partide, PNL şi PDL, se împiedică de nume, atunci 'nu merită nici să facă fuziune, nici alianţă şi nici să mai discute de unificarea dreptei'.

Citeşte şi: Cu cine se aliază PNL: oamenii lui Băsescu ies de sub acoperire

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ