Tiberiu Niţu, după întâlnirea cu Dean Thompson: Prioritatea noastră este marea corupţie

| 15 oct, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a susţinut, miercuri, în cadrul unei întâlniri avute, la sediul Parchetului General, cu ataşatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Dean Thompson, că activitatea de investigare a marii corupţii 'continuă să fie un domeniu prioritar al parchetului'.

Şeful Ministerului Public, referindu-se la priorităţile instituţiei pe care o conduce, a vorbit despre 'extinderea investigaţiilor la fenomenul sistemic al celorlalte acte de corupţie care afectează profund întreaga societate' şi a subliniat 'necesitatea abordării complexe a acestui fenomen, nu doar prin mijloace de drept penal, ci şi din perspectiva educării tuturor membrilor societăţii pentru a repudia actele de corupţie'.

'În acelaşi context, s-a vorbit despre abordarea în continuare cu prioritate a zonelor de criminalitate conexe corupţiei, cum sunt evaziunea fiscală, spălarea de bani ori conflictul de interese, dar şi despre necesitatea unui schimb de experienţă cu autorităţi judiciare din alte state privind gestionarea bunurilor indisponibilizate în cursul urmăririi penale. Totodată, s-au dezbătut unele probleme de actualitate privind cadrul legal al utilizării unor mijloace de investigaţie specifice cercetării infracţiunilor grave', se arată în comunicatul de miercuri al PÎCCJ.

Tiberiu Niţu, cât şi Dean Thompson şi-au reafirmat, în final, 'disponibilitatea de a continua cooperarea instituţională în domeniile de interes comun pentru activitatea judiciară'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ