Tiberiu Niţu: Parchetul analizează cazul Turcescu

| 23 sep, 2014

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat marţi că Parchetul nu a declanşat o anchetă în cazul lui Robert Turcescu, dar se evaluează dacă sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.

Întrebat, la sediul CSM, dacă Parchetul a declanşat o anchetă în cazul lui Turcescu, şeful Ministerului Public a răspuns: 'Nu. (...) Evaluăm împrejurările şi situaţia şi vă asigur că în momentul în care vom lua o decizie vă vom comunica. (...) Noi evaluăm dacă sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală'.

Procurorul general a precizat, întrebat dacă este necesară o confirmare a Ministerului Apărării legat de ceea ce a spus Robert Turcescu, că pentru a fi sesizat Parchetul nu trebuie să confirme 'nimeni nimic' într-o fază preliminară. Niţu a negat că ar fi avut o corespondenţă cu MApN.

Citeşte şi: Cazul Robert Turcescu. Ministrul Apărării Naţionale, chemat la audieri

"Evaluăm împrejurarea şi situaţia creată şi dacă această situaţie este de natură să constituie sau să ne ducă pe noi la concluzia că sunt indicii în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni ne sesizăm, dacă nu, nu ne sesizăm', a explicat el.

Şeful Ministerului Public a spus că nu poate să facă o durată a evaluării în acest caz.

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire, potrivit unui articol publicat duminică pe blogul său, unde a prezentat şi mai multe documente. Ulterior, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, Turcescu a spus că acele documente sunt reale şi au fost postate de el.

Citeşte şi: Robert Turcescu şi cazul ofiţerilor acoperiţi din presă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ