ȘTIINȚA a dovedit: REÎNCARNAREA este un proces 100% REAL! Află toate semnele despre vietile tale anterioare!

| 19 oct, 2014

Oare am trait si alte vieti? Este o intrebare care bantuie din cand in cand mintile atat ale sustinatorilor, cat si pe ale constestatarilor acestei teorii. Conceptul de reincarnare, in care sufletele noastre au avut mai multe vieti in decursul secolelor sau mileniilor trecute, a fost prezent aproape in fiecare cultura cunoscuta in istoria omenirii.

Multi crestini, desi reincarnarea nu face parte din doctrina actuala a religiei, cred in aceasta teorie sau cel putin o accepta drept posibila. Nu este deloc surprinzatoare ideea ca putem trai dupa moarte intr-un alt trup, posibil de sex opus sau materializand o situatie de viata complet diferita. Acest fapt incita multe minti, fiind foarte atragator.

Dar exista dovezi care sa sustina acest concept? Sau este doar o idee fantezista, lipsita de orice temei? Va putem prezenta in continuare cateva idei in sprijinul acestei teorii, furnizate de mai multi cercetatori, care in unele cazuri si-au dedicat viata studiind acest fenomen.

Regresia Hipnotica

Practica de a ajunge la vietiile anterioare prin hipnoza este controversata, intrucat hipnoza in sine nu este un instrument argumentat stiintific (asa cum omul modern vede stiinta). Hipnoza poate ajunge la mintea inconstienta, informatiile furnizate nu sunt in totalitate adevarate. Sunt demonstratii care certifica situatii in care se emit amintiri false. Asta nu inseamna ca hipnoza trebuie exclusa din aceasta cercetare, cazurile prin care poate fi contestata fiind doar intr-un procent de care contestatarii se pot agata.

Cel mai cunoscut caz de regresie hipnotica este cel al lui Ruth Simmons. In 1952, sub indrumarea psihoterapeutului sau, Morey Bernstein, s-a supus unei regresii hipnotice. Dintr-o data, Ruth a inceput sa vorbeasca despre o viata anterioara traita in secolul 19 in Belfast, Irlanda, sub numele de Bridey Murphy. Femeia a oferit multe detalii despre viata sa anterioara, dar inca se cauta in arhivele orasului numele mentionat. E adevarat ca si administratia acelor vremuri nu functiona la parametrii celei de astazi. Dar Ruth a vorbit si despre doua bacanii de unde isi facea cumparaturile, mentionand numele proprietarilor. Un bibliotecar din Belfast a gasit un anuar al orasului datat din 1865-1866 in care numele barbatilor figureaza si este specificat ca ei au fost bacani.

Bolile si suferintele fizice

Suferintele sau bolile inexplicabile pe care le aveti sunt suspectate de cercetatori ca ar proveni din vietile anterioare.
Este cunoscut cazul unui barbat care acuza dureri de spate de ani de zile. In ciuda medicatiei si a regimului de viata impus de specialisti, durerile se accentuau paradoxal. A incercat regresia hipnotica, coborand in urma cu trei vieti. Cu mirare a aflat ca in vietile anterioare decedase prin cadere de la inaltime si prin injuhghiere in spate. Dupa sedintele de terapie specifice, durerile au trecut.

Terapeutul Nicola Dexter a studiat acest fenomen al provenientei bolii dintr-o viata anterioara. El a ajuns sa emita ipoteze privind acest fenomen referindu-se atat la boli cat si la o parte importanta a componenetei psihocomportamentale.

Fobiile si cosmarurile

Cunoastem astazi multe cazuri de fobii inexplicabile. Teama de inaltime, de apa, de zbor. Multi oameni au rezerve la unele activitati sau lucruri banale pentru majoritate. Si sunt uneori temeri aproape hilare, teama de un covor, de ascensor, de copii etc. Cercetatorii pun acestea pe seama unei vieti anterioare.

Se cunoaste un caz in care un barbat suferea de atacuri majore de panica si claustrofobie. El crede ca in timpul unui vis si-a descoperit cauza traumei intr-o viata anterioara. El povesteste cum in acel vis s-a trezit intr-un orasel din Spania secolului XV. A vazut un om legat de maini si picioare, infasurat intr-o patura, batut si tarat pe jos de o multime de oameni si apoi aruncat intr-o hruba intunecoasa. Omul isi exprimase niste convingeri contrare bisericii si era pedepsit de justitia multimii. Cand s-a apropiat de omul haituit a constatat ca acel om este chiar el.

Aspectul fizic

Jeffrey J. Keene emite o teorie incitanta. Un om seamana foarte mult cu persoana care i-a gazduit sufletul intr-o viata anterioara. El sustine ca este reincarnarea lui John B. Gordon, un general al Armatei Confederate din Virginia de Nord, mort in 1904. El isi sustine teoria prin asemanarile fizice si de comportament cu generalul american. Similitudinile fizice sunt elocvente.

Un alt caz similar este cel al artistului Petru Teekamp care sustine ca este reincarnarea luiPaul Gauguin. Si aici asemanarile fizice sunt zdrobitoare. Cei doi avand si o munca semanatoare.

Amintirile spontane si cunostiintele speciale

Multi copii pretind ca-si amintesc vieti anterioare, fiind de cele mai multe ori luati in ras de adulti. Copiii isi amintesc brusc actiuni specifice unui mediu social despre care nu puteau avea informatii pana la acel moment al vietii lor. Sau sunt cunoscute cazurile in care un copil vorbeste o limba straina fara nici o explicatie.

Carol Browman a studiat si stocat multe asemenea cazuri.
Din cazuistica domniei sale o amintim pe Elsbeth, in varsta de 18 luni. In vreme ce mama sa ii facea baie intr-o seara, copila a inceput sa vorbeasca o serie de ciudatenii legate de o viata anterioara petrecuta la o manastire, detaliile fiind imposibil de cunoscut de un copil la o varsta asa frageda.

Un alt caz este cel al lui Tommy, care in urma pierderii unui nasture de la pantaloni a uimit intreaga familie. Mama omisese sa-i coasa nasturele si atunci micutul a facut-o singur, dovedind o executie de profesionist. Mama spune ca nu l-a invatat niciodata sa coasa si mai mult, copilul nu asistase niciodata la o astfel de operatiune. Tommy a spus ca aceasta ctivitate era de rutina pentru el in viata anterioara cand se autogospodarea in lungile calatorii facute pe mare.

Scrisul de mana

In India, un caz ciudat a incitat mai multi cercetatori ai reincarnarii. 
Un baiat de sase ani, Taranjit Singh din Alluna Miana a pretins ca el a fost Satnam Singh, din alt sat Chakkchela. Cel de-al doilea baiat murise intr-un accident rutier. Tanjit cunostea o multime de amanunte ale vietii decedatului, tatal defunctului confirmand aceste informatii. Dar surprinzator este ca scrisurile de mana ale celor doi, supuse expertizei specialistilor, ofera o concluzie spectaculoasa, cele doua scrisuri sunt identice.

Semne din nastere si malformatii congenitale

Doctorul Ian Stevenson, sef al Departamentului de Psihiatrie de la Universitatea de Medicina din Virginia, este unul din cei mai cunoscuti cercetatori ai fenomenului reincarnarii. El a facut un studiu pe 895 de subiecti care si-au amintit experiente dintr-o alta viata. Stevenson publica in raportul acestui studiu ca la 309 din cazuri semnele considerate din nastere sau malformatiile prezentate sunt atribuite unor rani sau ceva similar pe care subiectul il povestise in timpul regresiei hipnotice.

Un baiat din India care pretindea ca a fost intr-o alta viata un om pe nume Maha Ram, ucis cu o arma de foc, prezenta semne din nastere la nivelul pieptului. Povestea a fost verificata si intr-adevar existase un Maha Ram, decedat prin impuscare in piept, asa cum raporteaza actul decesului.

Un alt barbat din Thailanda care in copilarie avea niste amintiri legate de un frate al tatalui sau, mort inainte de nasterea sa, prezinta in zona capului semne ciudate. Evident ca aceste amintiri ale sale despre intamplarile petrecute inainte de nasterea sa sunt ciudate, dar la fel de ciudat este faptul ca semnul din nastere al sau corespunde ca pozitionare ranii ce a dus la decesul unchiului sau.

Sunt simple coincidente sau ele pot fi catalogate drept dovezi incontestabile ale existentei fenomenului de reincarnare.

In cadrul Universitatii din Virginia cercetatorii studiaza de peste 45 de ani cazuri ale copiilor care isi amintesc si vorbesc despre vietile anterioare pe care le-au trait. Ian Stevenson a inceput aceste cercetari pe vremea cand era presedinte al Departamentului de Psihiatrie. Punctul de plecare al acestor cercetari a fost in anul 1961 cand dr. Steveson a aflat despre existenta in India a 5 cazuri de copii mici care pretindeau ca isi amintesc vietile anterioare si a decis sa mearga acolo sa investigheze aceste povesti. A ramas acolo timp de 4 saptamani in cursul carora a descoperit 25 de cazuri similare. Putin mai tarziu a descoperit acest “fenomen” al copiilor capabili sa-si aminteasca existente anterioare si Sri Lanka. A descoperit ca acest fenomen este mult mai comun decat se stia si/sau se credea.

Dr Ian Stevenson a investigat cazuri similare din diverse parti ale lumii. In anul 1966 Societatea Americana de Cercetari Psihice (American Society for Psychical Research) a publicat prima sa carte pe acest subiecte “Douazeci de cazuri sugestive de reincarnare” (Twenty Cases Suggestive of Reincarnation).

Modul in care a abordat el toate aceste cazuri a fost acela de a nu lua automat drept adevar toate acele istorisiri, ci in schimb a cautat sa cerceteze si sa documenteze exhaustiv detaliile fiecaruia.

In anul 1967, el a renuntat la pozitia de presedinte al Departamentului de Psihiatrie pentru a-si dedica timpul acestei cercetarii. A creeat atunci Divizia de Studii Perceptuale in cadrul Universitatii din Virginia (the Division of Perceptual Studies at the University of Virginia) al carei scop este continuarea crecetarilor in domeniul reincarnarii. In ultimii peste 40 de ani cercetatori asociati acestei divizii au investigat si documentat sub conducerea lui peste 2500 de cazuri de copii care povestesc amintirile spontane ale vietilor trecute.

 

Caracteristici comune ale acestor cazuri

Cercetatorii au observat ca aceste amintiri spontane ale vietilor trecute apar mai frecvent in culturile care cred in existenta reincarnarii. India, Sri Lanka, Turcia, Liban, Tailanda si Myanmar au fost zonele unde au fost “descoperite” cele mai multe dintre cazurile studiate. Totusi cazuri similar au fost descoperite peste tot. Stevenson a publicat o carte doar cu cazuri descoperite in Europa si a afacut referire in diverse alte lucrari la multe cazuri descoperite pe teritoriul statelor Unite.

Din perspectiva mea personala inclin sa cred ca in aceste zone in care subiectul reincarnarilor este acceptat relatarile copiilor au fost primite total diferit de catre parinti, fata de adultii care au auzit istorisiri poate similare de la copii lor dar in a caror credinte acest subiect era necunoscut sau ignorant. Adesea aceste cazuri prezinta caracteristici similare:

  1. Relatarile despre viata trecuta

Adesea in jurul varstei de 2-3 ani copii care au facut subiectul acestei cercetari au inceput sa descrie o viata trecuta si de cele mai multe ori aceste istorisiri s-au incheiat in jurul varstei de 6 ani. Ei vorbesc despre aceste amintiri in mod spontan. Unii dintre ei pot sa isi aminteasca aceste informatii cand li se cere sa faca asta, dar altii au nevoie sa fie intr-o anumita stare, dispozitie pentru a aputea accesa acele amintiri. Ei descriu vieti recente, de cele mai multe ori vieti banale acre au avut loc In aceeasi tara. S-a observant ca intervalul mediu dintre moartea personalitatii trecute si nasterea in corpul nou, in relatarile acestor copii, este de 16 luni. Este interesanta observatia ca acea parte care este mai putin obisnuita in viata pe care si-o amintesc este adesea momentul mortii. 70 % dinte acesti copii isi vorbesc despre incheierea vietii trecute din cauze ne-naturale (altele decat moartea datorata batranetii).

Unii copii au povestit ca au fost membrii decedati ai aceleasi familii in timp ce altii au relatat vieti in care erau colpet straini. Cercetatorii care s-au ocupat de aceste cazuri au mers in acel loc in care copilul spunea ca a trait, au identificat persoana decedata si au observat similitudinile remarcabile dintre viata acelui personaj si relatarile copilului.

Unii dintre copii vorbesc despre aceste amintiri cu detasare, in timp ce altii sunt inca afectati emotional de ele. Au fost cazuri in care acesti copii plangeau si cereau sa fie dusi la familia anterioara.

2. Semnele si defectele din nastere

S-a constat ca multi dintre acesti copii au diferite semen si defecte din nastere. Cercetarile au dovedit ca aceste se potirvesc perfect ranilor, adesea fatale, suferite de personalitatea anterioara. Ian Stevenson a publicat o lucrare in 2 volume prezentand peste 200 de asemena cazuri.

Unul dintre exemple se refera la o fetita care s-a nascut cu degetele deformate. Viata anterioare pe care si-o amintea era cea a nunui barbat ale carui degete fusesera taiate. Un alt caz similar este cel al unui baietel care s-a nascur cu un semn de nastere pe ceafa relative mic si rotund si un altul putin mai mare si cu o froma neregulata in frunte. El si-a amintit viata unui professor a carui viata s-a finalizat atunci cand a fost impuscat din spate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2014
Mihail Popescu
NU EXISTĂ REÎNCARNARE (METEMPSIHOZĂ)
Evr.9:27. "Şi precum este rânduit oamenilor O DATĂ SĂ MOARĂ, iar după aceea să fie judecata,
Evr.9:28. Tot aşa şi Hristos, după ce a fost adus o dată jertfă, ca sa ridice pacatele multora"
20 oct, 2014
Monica
Noi Locuri de Munca !
2 Operatori PC Isteti si Seriosi ! Oferta serioasa de locuri de munca !
Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
20 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.
Cerinte:
- cunostinte minime PC
- necesar calculator
- conexiune internet
- varsta minima 18 ani
- rabdare
- seriozitate si perseverenta
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Cereti detalii la adresa de e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
20 oct, 2014
Mara
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
19 oct, 2014
miha
INFORMATII
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ