TIME: Top 10 cele mai bune şi proaste filme în 2014 VIDEO

| 08 dec, 2014

Ca la orice sfârșit de an, marile publicații de specialitate trag linie și aleg cele mai bune filme ale anului, dar și cele mai slabe producții. Revista TIME a publicat ambele topuri, printre care s-au strecurat titluri surpriză.

Editorii de la revista TIME au ales drept cel mai bun film al anului The Grand Budapest Hotel, comedia neagră a lui Wes Anderson, cu Ralph Fiennes în rolul principal. Ca întotdeauna, aceștia au reușit încă o dată să stârnească reacții puternice cu clasamentele lor.

Majoritatea cinefililor și criticilor consideră că Boyhood este filmul anului, ținând cont că este și un experiment unic în istoria cinematografică: este singurul film realizat în timp real, în 12 ani, și care arată evoluția unui băiat din puști în adult.

Dar, cei de la TIME l-au plasat abia pe locul 2, după The Grand Budapest Hotel. Aceștia l-au numit „cel mai seducător film european făcut de un american din Houston, Texas. Dragoste și mortalitate, romantism și groază, comedia și tragedia se duelează perfect în filmul lui Wes Anderson. Nu e doar un film măreț prin stările și emoțiile expuse, ci un film grozav” au scris cei de la TIME.

Surprinzătoare este și includerea pe lista celor mai bune filme a producției Lucy, un film science-fiction de acțiune, cu Scarlett Johansson și regizat de Luc Besson.

La capitolul filme proaste, pe locul 1 se află „Blended” o comedie cu Adam Sandler și Drew Barrymore. Filmul este criticat pentru stereotipurile de gen pe care insistă să le promoveze, dar și pe scenariul slab, fără vlagă și valoare. Nici Sandler, nici Barrymore nu par să mai aibă energia și vitalitatea necesare pentru a reveni în forță cu o comedie fresh, care să îi atingă cu adevărat într-un fel pe fanii lor.

Producția A Million Ways To Die În The West se află pe locul 2 în topul celor de la TIME. Seth Macfarlane a intenționat să facă o comedie cu pretenții, plasată în Vestul Sălbatic, însă a abuzat de poante moderne, glume sexiste și deocheate, dar fără nici un fel de substanță. Degeaba a adus nume mari ca Charlize Theron și Liam Neeson, pentru că scenariul lui Macfarlane a fost o catastrofă. Nici Johnny Depp n-a scăpat de topul rușinii: deși se anunța un film cu adevărat original, Transcendence a fost mult sub așteptări, realizat impecabil vizual, dar cu o poveste stângace și interpretări destul de slabe din partea unei distribuții cu pretenții.

Printre titlurile cele mai slabe din 2014 se mai numără și comedia Let’s Be Cops, cu Nina Dobrev, declarată un fiasco, dar și super producția The Legends of Hercules. Filmul cu Kellan Lutz s-a lansat în iarnă și a fost urmat în vară de o altă producție cu același subiect, „Hercules”, dar în care eroul eponim era jucat de Dwayne Johnson. Criticii au fost mai îngăduitori cu „Hercules”, tocmai pentru că Dwayne The Rock nu se ia niciodată foarte în serios, iar filmul a avut câteva momente cu adevărat distractive. Din păcate, „The Legend of Hercules”, cu Kellan Lutz, a fost un eșec, atât financiar, cât și în rândul cinefililor, care l-au numit „o catastrofă”.

Cele mai bune 10 filme din 2014

1. The Grand Budapest Hotel

2. Boyhood

3. The LEGO Movie
4. Lucy
5. Goodbye To Language
6. Jodorowsky’s Dune
7. Nightcrawler
8. Citizenfour
9. Wild Tales
10. Birdman

Cele mai proaste 10 filme ale anului

1. Blended

2. A Million Ways To Die In The West

3. Men, Women and Children
4. Walk Of Shame
5. Let’s Be Cops
6. The Legend Of Hercules/Hercules: The Legend Begins
7. Winter’s Tale
8. Nut Job
9. Transcendence
10. Hateship Loveship

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 dec, 2014
Cozma Lavinia
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ