Tinerii lui Ponta vs tinerele lui Băsescu

| 19 sep, 2014

De remarcat este faptul că atitudinea lui Traian Băsescu trădează invidia pe faptul că tinerii lui Victor Ponta confirmă, în timp ce tinerii promovaţi de el s-au făcut de ruşine.

Traian Băsescu a avut joi o intervenţie publică plină de ură şi frustrare, ca urmare a faptului că a înregistrat o nouă înfrângere în faţa lui Victor Ponta. Cu toate că a apelat la toate armele din dotare, chiriaşul de la Cotroceni nu a putut opri adoptarea reducerii CAS. Iar furia şi-a descărcat-o pe ministrul Ioana Petrescu, semn evident de frustrare, ce are următoarea explicaţie: şi la capitolul tineri Băsescu a înregistrat tot o înfrângere în faţa lui Ponta.

Începând cu anul 2012 Băsescu înregistrează înfrângere după înfrângere în faţa premierului Ponta. Mai întâi a pierdut controlul Guvernului prin debarcarea lui Mihai Răzvan Ungureanu şi a Parlamentului, prin ruşinoasa înfrângere suferită de PDL, fostul partid de suflet al măscărciului, la algerile parlamentare. Să nu mai amintim de înfrângerea suferită la alegerile locale, dar  şi de cea suferită de PMP-ul doamnei Udrea la europarlamentare. Iar cea din urmă cu reducerea CAS a fost poate la fel de dureroasă ca şi precedentele.

Frustrarea pentru pierderea şi acestei lupte şi-a vărsat-o pe ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. Chiar nu mai contează epitele folosite de-a lungul timpului la adresa ei, ci important de remarcat este faptul că atitudinea lui Băsescu trădează invidia pe faptul că tinerii lui Ponta confirmă, în timp ce tinerii promovaţi de el s-au făcut de ruşine. Cu siguranţă Elena Udrea a fost cea mai promovată tânără a lui Băsescu. Nu am înţeles niciodată pentru ce calităţi a fost susţinută, în contextul în care aceasta a dezamăgit constant. Niciun proiect important nu a lăsat în urmă atunci când a fost ministru în Guvernul Boc şi nicio bătălie politică importantă nu a câştigat.

O altă tânără „valoare” promovată de Băsescu este EBA, mezina Preşedintelui României.  Aceasta a reuşit „performanţa” să se facă de multe ori de ruşine prin bâlbe, poticniri în vorbire şi cuvinte stâlcite. Dar mulţumită tăticuţului a avut „succesuri” şi a prins un mandat de europarlamentar, unde a făcut România de ruşine. Şi lista poate continua cu fosta ministră Monica Iocab Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare, Lucian Duţă, anchetat de DNA pentru abuz în serviciu, Roberta Anastase, cea care a reinventat numărătoarea în Parlament la Legea Pensiilor şi mulţi alţii.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta s-a înconjurat de tineri profesionişti, cu o educaţie solidă în spate. Ioana Petrescu a învăţat economie la Universitatea Harvard şi ocupă cu cinste postul de ministru al Finaţelor. Ministrul Energiei Răzvan Nicolescu a fost vicepreşedintele a Consiliului de Supraveghere al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER), ministrul delegat pentru IMM Florin Jianu este un cunoscut antrepenor din noua generaţie, preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs şi nici nu mai are rost să vorbim de ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 2014
Miha
Castiga bani Miha
Miha.. vrei sa castigi bani nefacand nimic decat sa stai in genunchi ? Suna-ma ! Iti garantez 100 de lei pe ora doar daca stai in genunchi si inghiti cat poti ! Oferta e limitata ! Nu ma lasa cu co/aiele pline !
20 sep, 2014
tadeus
Mai
ales pe tine ye-a tinut la regim de arati as
19 sep, 2014
miha
INFORMATII
Vrei sa castigi bani usor,lucrand doar 3 ore pe zi de acasa?Tot ceea ce aveti nevoie este de un calculator conectat la internet!Oferta este extrem de serioasa!Nu este MLM! Nu este joc piramidal!Pentru mai multe detalii accesati e-mailul [email protected],cu titlul infoo/////

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ