Toader despre ÎNREGISTRĂRILE cu Kovesi: Nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea lor

| 19 iun, 09:41

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, a afirmat luni că nu are pârghiile necesare pentru a verifica veridicitatea înregistrărilor în care apare procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adăugând că va apela la Inspecția Judiciară pentru acest lucru.

"Am auzit și eu aseară în spațiul public această dezbatere, această controversă destul de puternică, destul de intensă cu privire la acele dialoguri pe care le-ar fi purtat doamna Kovesi. Ca ministru al Justiției nu am pârghiile necesare pentru a verifica eu veridicitatea înregistrărilor, veridicitatea conținutului acelor înregistrări. Ce pot să fac eu ca ministru al Justiției, și am spus aseară, voi urca acum în birou, voi aștepta să se facă ora 8,30 când începe programul, voi chema de la direcția de resort, vom sesiza Inspecția Judiciară pentru a verifica veridicitatea acelor interceptări", a declarat Tudorel Toader, la intrarea în sediul Ministerului Justiției.

El a adăugat că, dacă Inspecția Judiciară nu are instrumentele, posibilitatea verificării autenticității înregistrărilor și conținutului acestora, atunci se vor găsi celelalte soluții legale procedurale, inclusiv expertizele tehnice.

Cu privire la o eventuală chemare a procurorului-șef al DNA pentru lămuriri, Toader a precizat că ministrul Justiției nu face anchetă.

"Ministrul Justiției supraveghează la buna desfășurare a justiției și atunci când din oficiu consideră sau când este sesizat, la rândul lui, dirijează acele sesizări către autoritățile competente", a spus ministrul demisionat al Justiției.

Întrebat dacă va cere revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi, în cazul în care se va dovedi că înregistrările sunt reale, Tudorel Toader a răspuns: "Propunerea mea este (...) să așteptăm verificările necesare funcție de care vedem măsurile care pot și care trebuie să fie luate. (...) Nu răspund la situații ipotetice. După ce trecem prima etapă a verificărilor vedem ce este de făcut".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ