Toader: Sunt surprins că Puiu Popoviciu a putut să plece exact înainte de hotărârea definitivă

| 16 aug, 09:37

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat miercuri că este surprins că omul de afaceri Puiu Popoviciu a reușit să plece din țară exact înainte de hotărârea definitivă.

"Eu sunt surprins, să nu spun nedumerit, cu privire la faptul că și în alte cazuri cu rezonanță, probabil și în altele cu mai puțină rezonanță publică, Puiu Popoviciu a putut să plece din țară exact înainte de hotărârea definitivă sustrăgându-se astfel, fie și temporar, exigențelor legii penale, mandatului de arestare. Voi vedea dacă am primit documentele de la instanța de judecată. Am vorbit zilele trecute, chiar dacă au fost zile libere, cu conducerea direcției de specialitate Redactăm documentele și le trimitem de îndată la autoritățile judiciare londoneze. (...) Vă spun că azi-mâine le trimitem imediat ce le primim", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiției.

Pe 2 august, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Instanța supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu și i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel București, la 7 ani închisoare.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reținut luni de către London Motropolitan Police, informează IGPR. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI — Biroul SIRENE. Potrivit sursei citate, în prezent se derulează procedura legală în astfel de situații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ