Tolontan: Am informații că vor fi publicate discuții pe care le-am purtat cu oameni despre Gala Bute

| 26 sep, 2014

"Asistăm la o nouă formă de vînătoare a presei și de intimidare a angajaților statului să nu mai discute cu ziariștii”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său, într-o postare sub titlul Insolvența democrației: vor apărea înregistrări cu ziariști făcându-și meseria? El scrie că are informații potrivit cărora ar urma să fie publicate înregistrări în care jurnalistul vorbește cu diverse persoane despre Gala Bute.

„E un risc democratic să te ocupi cu înregistrarea jurnaliștilor cînd își exercită meseria și să le faci publice convorbirile din cursul documentării profesionale. Dacă vor apărea cu adevărat, ele n-au fost realizate cu galena de către un detectiv particular, avînd în vedere locul unde s-au purtat convorbirile.”, a scris Tolontan pe blogul său.

Discuțiile ar fi avut loc în instituții publice „și nu pe holuri, nu la țigară, nu la toaletă trăgînd apa ca să acopere microfoanele, așa cum făcea judecătorul Mustață cînd își scîrbea complicii că mai uita din cînd în cînd să apese pe buton după ce trecea pe la WC!”, a mai spus el.

Jurnalistul vorbește și despre o „semnificație bună” dacă înregistrările vor apărea în presă. „Nici măcar SUA nu au publicat discuțiile dintre ziariști și Edward Snowden, declarat pericolul public #1. Pînă și cu unul acuzat de trădare națională jurnaliștii au avut privilegiul de a discuta în secret, fără ca asta să pară dușmănos nimănui”, scrie Cătălin Tolontan.

Citește mai mult pe Pagina de Media.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ