Tolontan aruncă BOMBA! Relaţia SECRETĂ dintre Kovesi şi Coldea a ieşit la IVEALĂ

| 25 mar, 15:37

Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie implicarea SRI în dosarele DNA şi cum văd magistraţii şi avocaţii legătura dintre SRI şi DNA. Un magistrat subliniază că Binomul DNA – SRI este o erezie juridică.

”Florian Coldea stătea cu picioarele încrucișate și lungite pe masă. Pe cap avea o pălărie din aceea de cowboy, cum să v-o descriu, de stil texan, cum purta George Bush”, povestește magistratul pentru Tolo.ro.

Chiar așa de prezent este magul operaționa al SRI în acțiunile DNA? ”Pe Coldea l-au văzut zeci de procurori și ofițeri judiciari! El apărea aproape zilnic într-unul din birourile din DNA, care îi fusese pus special la dispoziție”. Asta cînd? ”Pînă să înceapă scandalul cu Udrea, din ianuarie. Acum a mai rărit-o”.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRE INCENDIARĂ! Topoliceanu și Stelu, CĂLĂII cuplului Cocoș-Udrea, au o relație AMOROASĂ

"Dar voi, ca ziariști, cum vă explicați ritmul dosarelor DNA? Sînt, totuși, doar 70 de procurori DNA în toată țara. Nu vă e clar că unele dosare vin cu analiza SRI? În mod normal, SRI oferă informații, nu face liniile de gîndire ale urmăririi penale”, întreabă el.

Dosare congelate, semipreparate de SRI și încălzite, ca pizza la microunde, de către DNA? Dă din mînă, adică e treaba noastră dacă nu credem.

Magistratul spune că ”Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!”. Îi arătăm ecranul televizorului, pe care se înlănțuie chinul de la votul din Senat de ridicare a imunității pentru Șova. Vâlcov cel puțin e demn, cere vot pentru arestare. ”Nu e normal că parlamentarii vor superimunitate. Dar iar amestecați lucrurile! Nimeni nu discută nevoia luptei anticorupție! În materie de corupție, întrebare nu e de ce, ci cum”, apasă judecătorul.

”În ciuda opiniei generale, SRI nu are atribuții legale în materie de lupt anticorupție. Nu le are precizate prin lege, iar argumentul că i le-a delegat Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu funcționează! CSAT nu face legi”, spune el.

De fapt, ce vă deranjează, domnule înalt și mîhnit judecător? ”Mă irită că societatea ajunge să elogieze uneori o atitudine milițenească”.

Și continuă: ”Iar voi, ziariștii, mai ales cei care ați scris de ani de zile despre cazurile de corupție, aveți datoria să relatați toate curentele de gîndire din justiție. Ar fi culmea să vă acuze pe voi cineva că sînteți, brusc, de partea corupților. Pentru că, în rest, de teama SRI, foarte puțini oameni din sistem sînt liberi și au curaj să vorbească”.

Un alt judecător cu funcție importantă susține că ”DNA a început să facă inovații juridice. Indiferent cît de spectaculoase par acum arestările, să vedem cum se vor decide în instanță cazurile”. Discutăm off the record despre mai multe cazuri celebre din ultima vreme. ”În România nu s-a aflat încă, dar la CEDO s-a acceptat spre judecare unele spețe. Nu înseamnă că s-a dat vreo decizie, dar cum CEDO acceptă extrem de puține cazuri, hai să vedem urmarea!”, ni se spune.

Citeşte mai mult pe Tolo.ro.

Tag-uri: cedo, DNA, Laura Kovesi, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 16:58
Tibi
Munca la domiciliu
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
25 mar, 18:01
INFORMATZII
........daaa' ....cum e mã'....."relatzia" :coldea+kovesi........!!!!!???????............ce îi face "coldea" la "codrutza"..............i'o bagã mã' !!!!!!??????...........shi ea ce zâce.........cum se asâmtzeshte.........tu.........nó.................ciripeshte oarece.....'o nu........ciripeshte..............sã scuturã ca gãina dupã ce-o calcã cocoshu' !!!!!!..........'o nu sã scuturã...tu..............bãgashi shi tu botu' la ce zâce lumea............da' poate cã ai dreptate tu.........poate cã ea n-avea ñici budigãi.......pã ea...........apu' ce sã mai zâci tu...nó.........o fi mâncat fufa cocioañe prea "calde"....nu potzî avea astãzi încredere ñici în cãmeshea dupã tine ...nó.........s'o fi tupilit shi ea ca bibilica......adicã s-o aplecat oleacã mai mult...........nó..............apu' el o turtito oleacã...............da ea nu s-o shucãrit.......ba' i'o plãcut dã numa ' numa...........mai vrea o turã.........fii sigur cã mai vrea o datã.............cel putzân...........poate shi dã douã-trii ori.........asta-i "pulitica" pruncu' bacii........pulitica 'o politica îi tãt una....nó............cã zâci : procurori, o judecãtori , o politicieni = aceleashi GUNOAIE abjecte........nici o diferentzã ..........da' vai de mama lor ........cã "VREMURILE" au veñit ashe repede ...cã ei nu s-au trezit din betzia "puterii" ........au crezut cã lumea asta a început cu jeguri ca ei ....shi cred cã se terminã cu jeguri ca ei..............procuror+judecãtor+politician= hotzi,tâlhari,criminali,sharlatani,shmenari,mincinoshi,banditzi,excroci,etc.,etc.,etc..........s-au "ÎMPLINIT VREMURILE".........sângele lor , al copiilor lor, al nepotzilor lor, al camarilei lor va curge ca pâraiele dupã furtunã.....dupã 12 luni începãnd de azi........nu mai rãmâne ADN din ADN-ul lor .......în veci de veci AMIN.........ESTE SCRIS..........
26 mar, 08:29
dorin
kolDEA si coveshi
2 golani, ca multi alti prost-decembristi: cat mai putina educatie la cat mai mare functie!

Deh, am scapat de "comunism".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ