Tolontan: Elena Udrea ARE DREPTATE!

| 09 iun, 15:01

Cătălin Tolontan sprijină afirmaţiile Elenei Udrea care a declarat în cursul zilei de ieri că plecarea lui Victor Ponta şi numirea lui Cătălin Predoiu în funcţia de premier ar fi "o cădere din lac în puț".

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, în data de 5 ianuarie 2011, cînd guvernul Emil Boc emite H.G. nr. 14 care face din promovarea României la Gala Bute o operațiune eligibilă pentru fondurile europene, Cătălin Predoiu era ministrul justiției.

Sursele Gazetei Sporturilor susțin că mai mulți responsabili din Ministerul Justiției au refuzat să semneze HG-ul din Gala Bute, sesizând potențialul de ilegalitate. Potențial care, conform DNA și DLAF, avea să se realizeze prin frauda celor 2,4 milioane de euro cheltuiți de la buget în meciul de box profesionist. În ciuda avertismentelor venite de la subordonați, Cătălin Predoiu ar fi avizat el singur din partea propriului minister acest document care a devenit pretextul legal a unei ilegalități, după cum susțin procurorii.

Pe 24 aprilie 2014, ziarul publica o mărturie din interior care afirma că "Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern!".

În septembrie 2014, cînd dosarul nu se reaprinsese, Gazeta Sporturilor a întrebat Ministerul Justiției cine a semnat și cine s-a abținut de la semnarea documentului. Sursele susțineau că Predoiu a semnat împotriva oamenilor săi. Și că acel document era plin de minciuni, una dintre cele mai gogonate fiind faptul că FRB urma să organizeze Gala. FRB era plantată acolo ca momeală pentru a justifica fondurile europene și sponsorizările de 400.000 de euro din partea societăților subordonate Ministerul Economiei. De fapt, organizatoare avea să fie o societate privată, cea deținută de Rudel Obreja.

În ciuda insistențelor, Ministerul Justiției a încălcat legea accesului la informațiile de interes public și a continuat să-i protejeze pe cei implicați în HG 14/2011.

Citeşte şi: Elena Udrea: Dacă vine Predoiu în locul lui Ponta, am căzut din lac în puț

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ