Tomac: Avem obligația să înființăm în București un muzeu al tuturor celor care au suferit în urma comunismului

| 06 dec, 15:03

Un muzeu al tuturor celor care au avut de suferit în urma regimului comunist trebuie să există în Capitala României, mai ales într-un an al Centenarului, a declarat miercuri deputatul PMP Eugen Tomac.

El a avut o intervenție, în plenul Camerei Deputaților, în care a evocat personalitatea Regelui Mihai I, amintind că în perioada regalității granița de Vest a țării noastre s-a întins până la Nistru. "N-ar trebui să uitam acest lucru, cu atât mai mult cu cât Regele Mihai a fost extrem de atașat de această zonă a României, care astăzi nu mai este în componența statului român", a afirmat el.

"Am avut prilejul ca, după 62 de ani, în 2006, să îl însoțesc pe rege în prima sa vizită peste Prut, acolo unde s-a inaugurat Mormântul eroilor români de la Țiganca. A vorbit în discursul din 2011 despre identitate și demnitate, în această sală, și cred că nu ar trebui să uităm un lucru important — că Regele Mihai a fost alungat din România la insistența Moscovei. Dar noi avem obligația să îi cinstim memoria și să facem tot ce ne stă în putință ca în anul Centenarului să înființăm în Capitala României un muzeu al tuturor celor care au avut de suferit în urma comunismului. Dumnezeu să îl ierte!", a spus deputatul PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ