TOP 10 companii auto cu cele mai bune vânzări în Europa

| 16 apr, 12:25

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat un avans de peste 10% în luna martie, cea mai puternică creştere lunară din ultimul an, graţie unor creşteri de două cifre înregistrate pe pieţele din Spania şi Italia, a anunţat joi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Un număr de peste 1,65 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în creştere cu 10,8% comparativ cu 1,490 milioane autoturisme înmatriculate în luna martie 2014.

„Toate marile pieţe au contribuit pozitiv la creşterea generală”, în special Spania unde înmatriculările au crescut cu 40,5% şi Italia (15,1%), precizează ACEA, adăugând că şi primele trei pieţe auto din UE au înregistrat şi ele creşteri semnificative în frunte cu Franţa (9,3%), Germania (9%) şi Marea Britanie (6%).

Volkswagen Group este lider detașat la capitolul companii, cu o cotă de peste 23%.

Grupul Peugeot-Citroen se situează pe poziția a 2-a, cu o cotă de piață de 10,2%, în timp ce pe locul 3 se situează un alt grup francez – Renault -, cu o cotă de piață de 9%.

Iată care sunt primele 10 companii auto în funcție de vânzările pe piața europeană:

okjhgfds

În rândul constructorilor, cea mai bine vândută marcă de autoturisme în Europa a fost Volkswagen, cu un număr de 183.430 autoturisme marca Volkswagen fiind înmatriculate luna trecută în UE şi EFTA, în creştere cu 11,5% în ritm anual. Ford ocupă locul 2, cu vânzări de peste 133 de mii de automobile, în timp ce o altă marcă germană – Opel -, se situează pe poziția a 3-a. Francezii de la Renault ocupă locul 4, cu peste 104 mii de vehicule vândute.

Tag-uri: piata auto, top auto
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ