Top 10 organe "inutile" ale corpului uman

| 29 oct, 2014

Oamenii de stiinta au descoperit ca organismele umane sunt mai mult decat complete. Ei au identificat zece organe "inutile", in lipsa carora viata si sanatatea oamenilor nu ar avea de suferit. Jurnalistii de la Discovery, au realizat si un top in acest sens.

1. A treia pleoapa (Plica semilunaris)

Multi oameni nici nu stiu ca au o a treia pleoapa. Daca deschideti insa mai larg cele doua pleoape principale, o veti putea observa pe a treia, localizata chiar in coltul ochiului, langa glanda lacrimala. Cea de-a treia pleoapa este de fapt restul membranei "pentru clipire", membrana care s-a pastrat insa la o serie de animale precum gainile, reptilele sau rechinii.

2. Parul corporal

In trecut ne proteja impotriva temperaturilor scazute. Rolul sau a fost preluat intre timp de haine, asa incat utilitatea parului corporal este extrem de mica in prezent.

3. Sinusurile

Doctorii nu stiu prea multe despre sinusuri. Doar ca avem foarte multe. Functiile posibile ale sinusurilor merg de la separarea ochilor pana la modificarea intensitatii si tonul vocii noastre.

4. Polipii

Polipii au rolul de a bloca bacteriile, insa in acelasi timp sunt predispusi la infectii si inflamari. Dovada stau miile de copii care au ajuns la spital din aceasta cauza si au trecut prin operatii dureroase. Din fericire, odata cu trecerea anilor, polipii isi reduc dimensiunile si sunt indepartati.

5. Amigdalele

Ca si polipii, amigdalele au o predispozitie extrema la infectii si inflamatii, avand de cele mai multe ori aceeasi soarta.

6. Coccisul

Folositor mai degraba ca si cuvant, pentru a ne invinge oponentii la scrabble, coccisul este mai putin util ca parte anatomica. De fapt, coccisul nu este nimic altceva decat o ramasita a cozii, cu care erau dotati stramosii omului.

7. Errector pili

In vremurile in care aveam mai mult par, errector pili avea rolul de a ridica firele de par de pe corp pentru a ne ajuta sa parem mai mari si mai infricosatori. Acum insa, nu face decat sa creeze acea "piele de gaina".

8. Maseaua de minte

In vremurile in care sfasiam cu dintii carnea cruda de pe oasele mamutilor, dintii cadeau foarte des. In astfel de situatii, molarii de rezerva (maseaua de minte) erau extrem de utili in inlocuirea lor. Astazi insa, maseaua de minte este asimilita cu durerea si dentistul.

9. Apendicele

Darwin sustinea ca apendicele era foarte util in procesul de digestie, in vremurile in care eram ierbivori. Importanta si marimea lui a scazut foarte mult insa, de cand am inceput sa mancam alimente mult mai usor de digerat de stomac.

10. Sfarcurile barbatilor

Oamenii de stiinta nu au reusit pana acum sa gaseasca nici o utilitate stiintifica pentru sfarcurile barbatilor.

De ce ni se încreţesc degetele în apă? Cercetătorii au aflat răspunsul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ