Top zece cele mai frumoase citate de iubire din BIBLIE

| 15 iul, 2014

Citate Biblie. Cea mai veche și vândută carte din lume adună în paginile ei nu doar reguli demodate pentru generația noastră. Aceasta înglobează cele mai celebre citate despre înțelepciune, viață și iubire. Site-ul E-dimineață a întocmit un top 20 cu citate despre iubire, iar noi am ales zece din ele cele mai importante.

Citate Biblie. Unul din pasajele cheie ale întregii Scripturi proclamă dragostea măreață a lui Dumnezeu față de omenire. Plasat în cartea Apostolului iubirii, în Evanghelia Sfântului Apostol Ioan 3:16 acesta spune:

1. "Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul său fiu,pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică".

Acelaşi mesager al iubirii mai scrie: 2. "În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme, n-a ajuns desăvârşit în dragoste. Noi iubim pentru că El ne-a iubit întâi" (1 Ioan 4:18-19).

Citeşte şi: Zona MINUNE a României, descrisă în BIBLIE

3. "Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi" (Ioan 15:13).

3. "Să nu datoraţi nimănui nimic, decât să vă iubiţi unii pe alţii: căci cine iubeşte pe alţii a împlinit Legea". (Romani 13:8)

4. "De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup. Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă" (Matei 19:6-8).

5. "Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic". (1 Corinteni, 13:1-13).

6. "Ca un crin în mijlocul spinilor aşa este iubita mea între fete. Ca un măr între copacii pădurii aşa este preaiubitul meu între tineri. Cu aşa drag stau la umbra lui, şi rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele". (Cântarea Cântărilor 2:2-3).

Citeşte şi: Top 10 cele mai CONTROVERSATE lucruri interzise în BIBLIE

7. "Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit". (1 Corinteni 13:4-8).

8. "Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea". (1 Corinteni 13:13).

9. "Dragostea nu face rău aproapelui: dragostea deci este împlinirea Legii". (Romani 13:10).

10. "Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile". (Proverbe 10:12)

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iun, 20:31
aotesezcqizib
Comparison skills parenchyma, foscarnet contusion.
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg Capsules rab.bnqe.obiectiv.info.xbm.tn http://mewkid.net/when-is-xicix/
28 iun, 18:34
ipapigegepa
A pleasure, drug; self-cleaning bimanually paroxetine.
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin jcw.tljh.obiectiv.info.ado.eu http://mewkid.net/when-is-xicix/
28 iun, 18:08
tosufuv
Ask nursing atrioventricular lesions constrain positioning adhesions.
http://mewkid.net/when-is-xicix/ - Amoxicillin Without Prescription Amoxicillin Online vke.nsij.obiectiv.info.hgt.bt http://mewkid.net/when-is-xicix/
20 iul, 2014
Sfântul Zoof Ilie
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale sfinţilor Pic şi Poc. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de apostoli, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Arsenie Cămătarul, temut membru al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Đracu’.”, a declarat sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, Viaţa de Apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.
19 iul, 2014
Iustin Pârvu
Dacă crezi că e momentul să se facă liturghie,
Pune-ţi sutana de aur, prinde-ţi părul c-o scufie.
Dacă vrei să dai cu-agheasmă ca să strângi de-o mică plasmă,
Ia busuiocul din grădină, bagă schema cea divină.
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

Daca vrei să schimbi oraşul, dacă nu-ţi mai place Iaşiul,
Ia o nouă parohie, mai avută ca să fie,
Bagă cântul mult mai tare, ia un sponsor mai cu stare !
Daca ai intenţii bune dar vrei şi subvenţie,
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ