TOPOLICEANU racolată de un serviciu secret? AGENTUL plasat lângă ELENA UDREA

| 02 mar, 09:38

Dosarul Gala Bute are o serie de puncte slabe care ar putea să devină un real ajutor pentru apărătorii Elenei Udrea. Jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag, cei care au dezvăluit în ultimii ani neregulile din Gala Bute, fac acum  un inventar al detaliilor favorabile Elenei Udrea.

Potrivit celor doi jurnalişti, avocaţii fostului ministru al Turismului merg pe ideea că Ana Maria Topoliceanu, cea mai bună prietenă a Elenei Udrea, a jucat un rol dictat de cineva în toată perioada când a stat lângă ministru.

"Procurorii susțin, și sursele Gazetei îi confirmă, că DNA aflase încă de la începutul lui 2014 despre banii primiți de Obreja și, în plus, de oamenii din minister de la Termogaz. Dacă asta s-a întîmplat în ianuarie 2014, probabil că DNA ajunsese deja la Topoliceanu. Și, în februarie 2014, Topoliceanu merge, împreună cu Udrea și cu Bica, la Paris.

Există ipoteza, bazată însă doar pe capete de mărturii, că Topoliceanu a fost racolată de un serviciu secret cînd era lîngă Udrea. Ca prietenă a Elenei, era un nod valoros de informații. Pentru serviciu și pentru public această mișcare este legitimă și pozitivă, ”cu asta ar trebui să se ocupe serviciile, să supravegheze marile infracțiuni, care afectează siguranța națională”.

Dar, pentru acuzare și în logica lungului proces care va urma, folosirea mărturiilor Anei Maria Topoliceanu poate deveni dificilă, pentru că apărarea are șansa să mizeze pe ideea că Topoliceanu a acționat instigator, la ordinul superiorilor din serviciul secret respectiv", scriu cei doi jurnalişti pe TOLO.RO.

Apărarea Elenei Udrea susţine că Topoliceanu a făcut presiuni asupra celorlalţi martori la ordinul DNA.

Un al detaliu dezvăluit de Cătălin Tolontan şi Mirela Neag vizează un angajat din ministerul condus de Elena Udrea. Jurnaliştii au aflat că o persoană implicată în Gala Bute are rude în Canada, iar acestea ar fi dobândit proprietăţi de milioane de dolari, mult peste veniturile lor, în perioada în s-au dau şpăgile în afacere. Dacă se confirmă, acest lucru ar putea să fie un real ajutor pentru avocaţii Elenei Udrea, care ar avea posibilitatea să susţină că, de fapt, clienta lor nu a primit mită.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, mesaj de susţinere pentru ELENA UDREA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mar, 09:49
Rodica
div
Oferta de lucru part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Nu este necesara nici-un fel de experienta, doar cunostinte minime de lucru cu PC. Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ