Topul celor mai ieftine şi celor mai scumpe oraşe din lume pentru city-break

| 13 iun, 2014

TripAdvisor, cel mai important site de turism din lume, a făcut publice rezultatele studiului TripIndex Cities, pe baza cărora au fost desemnate cele mai mai scumpe, dar şi cele mai ieftine destinaţii pentru vacanţe de tip city-break, în 2014.

Studiul TripIndex Cities a luat în calcul costurile medii pentru 48 de oraşe ale lumii, printre care o masă la restaurant pentru două persoane (cu vin şi două cocktailuri incluse), o călătorie cu taxiul dus-întors pe o distanţă de 6,5 km şi cazarea pentru o noapte la un hotel de patru stele.

Studiul este realizat de Trip Advisor luând în calcul costurile medii din 48 de oraşe din întreaga lume. Analiza TripIndex Cities arată că Europa rămâne în continuare cea mai scumpă zonă pentru turism, ţinând cont de faptul că topul celor mai scumpe destinaţii este dominat de oraşe europene .

Conform analizei realizate de TripAdvisor, Londra ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai scumpe oraşe pentru city-break, cu un cost total al unei vizite de aproximativ 400 de euro, iar Paris se situează pe locul secund (382 de euro). Locul al treilea este ocupat de New York (376 de euro), urmat de Stockholm (359 de euro ), restul topului zece fiind completat de Oslo, Zurich, Copenhagen, Helsinki, Toronto şi Sydney ( cu sume cuprinse între 342 de euro şi 281 de euro).

Top 10 cele mai scumpe oraşe pentru city-break; preţuri pentru mâncare, cocktailuri, taxi, cazare

La polul opus, primul oraş din topul celor mai accesibile destinaţii city-break este Hanoi (115 euro), în Vietnam, pentru ca în clasament să se regăsească şi Sofia (141 de euro), Praga (148 de euro) şi Budapesta (150 de euro).

Top 10 cele mai ieftine oraşe pentru city-break; preţuri pentru mâncare, cocktailuri, taxi, cazare

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ