Topul internauţilor la nivel global. Câţi români sunt conectaţi la internet?

| 23 sep, 2014

Cercetătorii de la Oxford Internet Institute au realizat o hartă a utilizatorilor de Internet, folosind date furnizate în anul 2011 de Banca Mondială.

Potrivit acestei hărţi, în prezent China are cei mai mulţi utilizatori, peste 500 de milioane, urmată de Statele Unite, India şi Japonia.

Harta poate fi vizionată cu ajutorul unei cartograme în formă de hexagon, în care dimeniunea fiecărei ţări este realizată în funcţie de populaţia care foloseşte Internetul. Fiecare hexagon reprezintă aproximativ 333.000 de utilizatori.

Cartografii Mark Graham şi Stefano De Sabbata, care au realizat harta, spun că statele cu foarte puţini utilizatori nu au mai fost trecute deloc, de exemplu unele state africane, printre care Niger şi Ciad, conform descopera.ro.

Ţările sunt desenate în culori diferite, o culoare mai închisă reprezintă mai mulţi utilizatori de Internet.

Banca Mondială a monitorizat numărul de utilizatori din fiecare stat, începând cu anul 1996. Potrivit acestor date, 42% dintre utilizatori trăiesc în Asia.

Cei mai numeroşi sunt în statele care sunt trecute pe hartă cu o culoare mai închisă: peste 80% din populaţie utilizează aici Internetul.

România este în următoarea categorie, cu 60-80% dintre români fiind conectaţi online.

În Europa, cei mai mulţi utilizatori de Internet sunt în Danemarca, Marea Britanie şi Germania.

În America Latină, populaţia foloseşte Internetul doar în proporţie de 40%.

Tag-uri: internet, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ