Toţi fumătorii ar trebui să mănânce această legumă de două ori pe săptămână

| 14 feb, 2014

Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente, potrivit doctoruluizilei.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

În studiul recent, cercetătorii chinezi au comparat 1.424 de pacienţi cu cancer de plămâni cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ