TOŢI oamenii se feresc de această PLANTĂ, dar alungă spiritele rele şi combate CANCERUL!

| 07 iul, 2014

Faimosul medic şi cercetător al tainelor naturii, Avicenna, recomanda mărăcinele ca pe un excelent hemostatic şi anestezic, iar vracii Evului Mediu îl întrebuinţau ca leac pentru bolile sistemului nervos şi ale celui digestiv. În medicina modernă, ciulinul este prescris în combaterea tuberculozei pulmonare, în tratarea problemelor digestive, a hemoroizilor şi a afecţiunilor ginecologice.

În timpuri străvechi, ciulinii erau folosiţi în ritua­lurile magice, ca mijloc de alungare a duhurilor şi spi­ritelor rele. Secole mai târziu, ţăranii foloseau ciulini aprinşi pentru dezinfectarea prin afumare a grajdu­rilor, prevenind în acest fel îmbolnăvirea animalelor domestice, iar cenuşa rămasă o foloseau ca îngrăşă­mânt în grădină. În ciuda aspectului său neprietenos, în China, mărăci­nele este simbolul pu­terii şi al lon­ge­vităţii, iar în Sco­ţia, este repre­zen­tat pe stema na­ţională, scrie formula-as.ro.

Legenda spune că în secolul al IX-lea, când vikingii, temuţii stă­pâni ai mărilor nordice, au atacat Sco­ţia, ciulinul, o banală buruiană, a fost planta care i-a salvat pe local­nici. Se poves­teşte că o iscoadă din rândurile vi­kin­gilor a fost trimisă în picioarele goale spre a se infiltra în taină printre ostaşii scoţieni. În întu­nericul nopţii, spre ghi­nionul lui, spionul a călcat pe un ciulin ţepos şi a slobozit un ţipăt de durere. Lup­tă­torii scoţieni, alertându-se, au por­­nit un atac fulgerător asupra vikin­gi­lor, pe care i-au surprins total nepregătiţi, reuşind astfel să îi învingă. Câteva secole mai târziu, în 1687, regele Scoţiei, Ia­cob al VII-lea, instituia, în semn de veneraţie pentru această plantă, "Ordinul Ciuli­nu­lui", cel mai impor­tant ordin cavaleresc din Scoţia. Deviza acestui ordin glă­suieş­te: "Nimeni nu mă poate provoca fără să fie pedepsit" ("Nemo me impune lacessit"). Dar, dincolo de legende şi superstiţii, încă din Antichitate, în mai toate colţurile lumii, ciulinul a fost recunoscut ca plantă medicinală cu proprietăţi terapeutice deosebite. Vechile tratate de medicină con­semnează că grecii antici foloseau decoctul din ciulini împotriva bolilor respiratorii şi că romanii utilizau seva plantei în tra­tarea afecţiunilor hepatice. Vracii popoarelor slave recomandau extrasele din ciulini împotriva hemoroi­zilor şi a rănilor ulceroase, iar călu­gării tibe­tani pre­parau din plantă remedii împotriva tumorilor maligne şi chiar a cancerului de piele.

Armurariul, cunoscut şi sub denumirea de Ciu­linul-laptelui, este cel mai cunoscut soi de mărăcine este şi cel mai utilizat în medicina tradiţională. S-a dovedit că el conţine silimarină, un complex de fla­vonoide care stimulează refacerea celulelor hepatice, reduce riscul apariţiei calculilor biliari, îmbunătăţeşte func­ţiile digestive, favorizează secreţia bilei. De ase­me­nea, ciulinul conţine aproape întreaga paletă de vita­mine: A, D, E, K, complexul de B-uri, saponine, dife­rite micro şi macro elemente, precum potasiu, seleniu, mangan, iod, calciu.

Tratamente cu ciulini

Împotriva hemoroizilor şi a cistitei
Peste o lingură de frunze zdrobite, proaspete sau uscate, se toarnă o cană de apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de aproximativ două ore. Se strecoară şi se bea o jumătate de ceaşcă, de trei-patru ori pe zi, după me­sele principale. Decoctul se adminis­trează timp de două săptămâni.

Probleme digestive, varice
Peste o linguriţă de seminţe măci­na­te (în râşniţa de cafea), se toarnă o cană cu apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se stre­coa­ră şi se administrează câte o treime de cană, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Ganglioni limfatici măriţi
Într-un vas cu 20 de grame de flori uscate de ciulin se toarnă o cană cu apă rece. Se pune pe foc şi, când apa începe să clocotească, se mai lasă timp de 10 mi­nute. Apoi se trage deoparte, se acoperă şi se lasă la infuzat o oră. Se strecoară şi se administrează câte o lingură, de trei ori pe zi, după mesele principale.

Erupţii cutanate, herpes, eczeme
Se pun la fiert 200 de mililitri de apă. Când apa clocoteşte, se adaugă 15 grame de frunze mărunţite de ciulin. Vasul se trage de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de o oră. Se administrează câte 100 de mililitri, de trei ori pe zi, după mesele prin­cipale, timp de zece zile.

În crizele de psoriazis
O linguriţă de pulbere de seminţe de ciulin se ia de trei ori pe zi, înainte de masă. Se administrează cu un pahar de apă. Tratamentul durează zece zile.

Efecte anti-toxice
În orice formă de otrăvire, este recomandată ad­mi­nistrarea imediată a infuziei de ciulin. Peste două linguri de flori mărunţite se toarnă o cană de apă clo­cotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat circa 20 de mi­nute. Se strecoară şi se bea întreaga cană. După o oră, se administrează încă o cană din aceeaşi infuzie.

Afecţiuni hepatice
Seminţele de armurariu sunt utilizate ca tratament împotriva hepatitei sau cirozei hepatice. Peste 30 de grame de seminţe uscate se toarnă un litru de apă fier­binte şi vasul se pune pe foc. Se fierbe timp de 20 de minute, se trage de pe foc, se acoperă, se lasă să se ră­co­rească şi se strecoară. Se administrează câte 10 mililitri la fiecare două ore, fără a se depăşi 80 de mililitri pe zi. După un tratament de 14 zile, dacă nu s-au constatat niciun fel de efecte adverse, tratamen­tul poate fi reluat încă o dată, după o pauză de 20 de zile.

Preparate din ciulin împotriva cancerului
1. Peste 30 de grame de seminţe uscate se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Vasul se introduce într-un alt vas cu apă şi se pune la fiert, pe baie de abur, până când preparatul scade cam la jumătate. Se strecoară printr-un tifon pus în trei-patru straturi. Se administrează câte o lingură pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol.
2. Peste o lingură de frunze tocate de ciulin se toarnă o cană de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de o oră şi se strecoară. Se bea câte o ceaşcă, de trei-patru ori pe zi, după mesele principale.
Atenţie! Ambele preparate sunt diuretice!


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ