Tovarășe Iohannis, tu te-ai uitat lângă tine și în spatele tău?

| 23 oct, 2014

Chiar și pentru un necunoscător este evident că liderul PNL, Klaus Iohannis, încearcă să se facă vizibil, mai ales că acțiunile procurorilor din ultimele săptămâni au reușit să îl bage într-un con de umbră.

Deși suntem în plină campanie electorală, de vreo câteva zile prima pagină a ziarelor aparține procurorilor care se pare că au început să scoată din sertare dosare mai vechi și să iasă la atac. Pe de altă parte, în încercarea de a capitaliza electoral momentul, Klaus Iohannis a declarat miercuri în timpul unui eveniment electoral că „România lucrului bine făcut este o ţară fără corupţie. Până şi acum, în campanie, vedem corupţie, corupţie, corupţie. Este nevoie să se termine, să scăpăm de aceşti corupţi care, de 25 de ani, ne-au ţinut în loc. România lucrului bine făcut înseamnă o economie care să funcţioneze, în care salariile cresc”.

Citeşte şi: Decizia luată de Klaus Iohannis dacă va fi declarat incompatibil de Curtea Supremă

Chiar și pentru un necunoscător este evident că liderul PNL încearcă să se facă vizibil, mai ales că acțiunile procurorilor din ultimele săptămâni au reușit să îl bage într-un con de umbră. Însă, discursul prin care candidatul dreptei la prezidențiale a încercat să recapete inițiativa este cel puțin nepotrivit având în vedere că majoritatea oamenilor din ACL care sunt în prima linie a luptei electorale sunt lideri cu ștate vechi în politică, cu probleme și controverse în spate.

Cel mai bun exemplu este chiar omologul lui Iohannis aflat în prezent la conducerea PDL, Vasile Blaga intrând în politică în primii ani după ‘90. Deși în primă fază nu era un politician care să stea în lumina reflectoarelor, Blaga era recunoscut drept genul de organizator capabil să aducă voturi în plus chiar și prin metode ce nu au a face cu respectarea legislației electorale. Afacerile familiei sale au cunoscut de-a lungul anilor o arie foarte vastă, comisionariat vamal, activități financiare și bancare, producție de mobilier, comerț cu piese și accesorii pentru autovehicule, unele dintre ele cunoscând un avânt considerabil când PDL era la guvernare.

În categoria băieților din vechea gardă a politicii dâmbovițeane intră și Gheorghe Flutur, care deși și-a început cariera în rândurile PNL-ului, unde ajunsese în 2002 vicepreședinte, între timp a devenit lider al PDL. Flutur este de asemenea regizorul unuia din cele mai penibile momente din politica post-decembristă. În 2009, atunci când îl aştepta pe Traian Băsescu la o serbare, preşedintele de atunci al CJ Suceava, s-a întrecut pe sine: a reuşit să adune pe un deal mii de oi, grupate în ţarcuri, astfel încât, văzute de sus, să scrie "Bucovina". Întrebat de ce a făcut acest lucru, Flutur a răspuns mândru: "S-a văzut şi la televizor? Eu am scris-o!".

Citeşte şi: Cum fac VASILE BLAGA şi KLAUS IOHANNIS o Alianţă Creştin Liberală întru mulţumirea baronilor

Cât despre partidul condus de candidatul ACL, nici PNL-ul nu este mai prejos, doar în legislatura prezentă ajungând la închisoare doi oameni de marcă ai partidului, care au intrat în Parlament din partea liberalilor, adică Relu Fenechiu și Sorin Roșca Stănescu. Deși ultimul nu a ajuns în politică decât relativ recent, Fenechiu era până la condamnare un liberal vechi în partid și unul din sforarii din PNL.

Exemplele de mai sus reprezintă doar o parte din persoanele care speră că o victorie a lui Klaus Iohannis îi va aduce din nou la proverbialul ciolan al puterii, din care doresc să se înfrupte din nou. Dacă „România lucrului bine” înseamnă o revenire a acestor triste figuri la conducerea țării atunci ea nu s-ar diferenția aproape deloc de sistemul pe care candidatul ACL îl înfierează cu atâta patos, uitând cum cei din jur și-au făcut averi și au căpătat influență.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Dan Slugarescu
Ponta s-a uitat si i-a placut ce a vazut...
„La Călăraşi, în perioada 4 – 6 aprilie 2013, senatorul Dan Șova a tras pe nas, eu am vorbit cu premierul Ponta, care mi-a spus că ştie, că a fost informat de servicii (…) Ponta l-a schimbat pe Șova de la Transporturi pentru 10 milioane de euro” a declarat deputatul PSD pentru ziarul Atac.
23 oct, 2014
cantautor
dar ce o fi tras pe nas "mucosul" asta de deputat?
scrisoarea aia de garantie de la CFR?
pentru aia trebuia tras de urechi...
sau proiectul legii amnistiei?
de asta vad ca se ocupa temeinic Dl Ghita...
jos combinatorii...
23 oct, 2014
Palada Mirela
Ponta s-a uitat si el in spate:i-a vazut pe Sarbu,Hrebenciuc,Sova,Adam,Dinita,Mazare,Nastase,Iliescu ,Duicu,Constantinescu,Cozma,care nu au "afaceri cu o arie vasta",au chiar puscarie vasta unul -doi si restul rechizitorii vaste...
urmeaza sa se pronunte instantele...poate dau condamnari "vaste"
23 oct, 2014
Ambasadorul
Blaga+Ponta(via ginere)=Love=contracte
Echipa de consilieri a lui Ponta a tradat..
Sultanescu vinde gogosi la CSCI,adica sondaje favorabile lui Ponta
Socol face combinatii cu Andrei Hrebenciuc
Palada se da intelectual si rugbist pe Facebook,in loc sa-si faca treaba
De fapt,Iohannis conduce detasat in cazul turului 2.
Acuzele DNA despre Sarbu,Sova,Hrebenciuc si Adam au sapat credibilitatea lui Ponta
In special despre Sarbu(socrul lui) si faptul ca a fost angajatul lui Cocos
Cocos e suspectat in dosarul Microsoft
Singura sansa la PSD este acum doar Dl.Ghita
Sa-i dea pe mana DNA-ului pe acesti combinatori
Sa faca curat…
Sa scape partidul de baroni si dinozauri
Partidul este muncitoresc,n-avem nevoie de baroni si relativ tanar,n-avem nevoie de dinozauri
Ponta nu mai are sanse,mai bine sa nu mai candideze
PSD-ul nu mai suporta inca un esec,dupa Nastase si Geoana
Succes Dle Ghita.
23 oct, 2014
cantautor
Ponta a propulsat Romania pe primul loc!!!!!
CE estimează, într-un studiu publicat joi, că, în 2012, s-au pierdut 177 de miliarde de euro din cauza nerespectării legislaţiei privind TVA sau a necolectării acestei taxe, România fiind statul UE cu cel mai mare deficit de încasare a TVA, cu 44% din veniturile preconizate (8,8 miliarde de euro).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ