Traian Băsescu a fost reclamat la CNCD pentru atacuri rasiste

| 11 iul, 2014

Organizaţia Romani Criss a depus plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) prin care solicită amendarea preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de 'atacuri rasiste' la adresa romilor.

"Clanurile de romi au protecţie politică care de regulă este însoţită şi de protecţie a instituţiilor statului ce vizează lupta împotriva crimei organizate şi acesta a fost motivul pentru care în CSAT s-a emis hotărâre specială care vizează lupta împotriva crimei organizate încă din anul 2009. La vremea aceea, crima organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă. După hotărârea CSAT s-au constituit structuri mixte, procurori, SRI, poliţie, DGIPI, care au început lupta împotriva acestor clanuri şi convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri', a declarat joi Băsescu, potrivit unui comunicat al Romani Criss.

Citeşte şi: Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică și beneficiază și de protecţie a instituţiilor statului


Romani Criss se exprimă în favoarea aplicării legii şi a combaterii crimei organizate care trebuie să aibă loc pentru toţi suspecţii, indiferent de culoarea pielii sau de culoarea politică.

'Discursul preşedintelui este foarte periculos pentru că prezintă romii ca infractori. Acest lucru nu reprezintă o noutate, întrucât preşedintele a împărtăşit în numeroase rânduri 'viziunea' domniei sale faţă de romi. (...) Pentru preşedintele României, romii sunt împuţiţi, cerşetori, infractori şi au prea mulţi copii', relevă sursa citată.

Romani Criss îi solicită şefului statului să înceteze astfel de afirmaţii.

'Faptul că aceste afirmaţii se repetă nu le face mai puţin grave, ba dimpotrivă este chiar mai grav pentru că alimentează în mod conştient ura faţă de romi', se arată în comunicat.

În scrisoarea adresată şefului statului se menţionează că romii nu sunt o naţie de infractori.

'Romii sunt cetăţeni români, o minoritate etnică care a contribuit la dezvoltarea economică, socială şi culturală a societăţii noastre. Nu suntem o naţie de infractori sau de împuţiţi. Şi nici o naţie de clanuri mafiote. Romii nu sunt bătaia de joc a preşedintelui şi nici a politicienilor romani', relevă sursa citată.

Potrivit acesteia, în urmă cu zece zile, Romani Criss a depus plângere la CNCD împotriva fostului procuror Gheorghe Oancea, a prim-ministrului Victor Ponta şi a jurnalistului Cristian Tudor Popescu pentru 'etnicizarea infracţionalităţii şi prezentarea romilor ca infractori'.

Romani Criss consideră că infracţionalitatea trebuie combătută pe considerente juridice şi poliţieneşti, nu pe criterii etnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iul, 2014
DNA
PIRATUL DEFUNCT
SE MĂNÂNCĂ CLANURILE INTR ELE .... FIECARE CU ZONA LUI DE INFLUIENŢĂ ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ