TRAIAN BĂSESCU: Activitate intensă, strategie anti-PSD şi anti-PNL

| 02 mar, 08:27

Activitatea intensă de la sediul PMP a fostului președinte are legătură cu strategia pe care acesta o coace chiar de când se afla la Cotroceni. Și-a dat seama că doar PMP nu ajunge pentru a demara o acțiune la scară mare, iar acum își construiește un adevărat front pentru a lupta cu PNL și PSD.

Traian Băsescu vrea coalizarea PMP cu PNȚCD-facțiunea Pavelescu, PER, Noua Republică și PRM-facțiunea Gheorghe Funar.

Am avut astazi o intalnire cu presedintele Traian Basescu si lideri din conducerea PMP. Am discutat despre continuarea proiectului aliantei PNTCD – PMP si despre un calendar de actiuni comune, pentru organizarea la nivel national si teritorial. Pentru 2016 este nevoie stringenta sa constituim aceasta alianta, ca alternativa politica pe dreapta, interesul electoratului pentru un asemenea pol politic, consolidat, fiind semnificativ”, a scris acum câteva zile Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD pe pagina sa de socializare.

În afară de al treilea pilon principal, ecologiştii, se mai poartă discuţii cu formaţiunea Noua Republică. Discuţiile cu Monica Macovei nu au dat roade, însă există şi alte formaţiuni de inspiraţie naţională, cu care s-ar putea demara înţelegeri electorale, cum ar fi una condusă de un lider clujean, fostul primar Gh Funar.

Liderii participanţi la negocieri au primit instrucţiuni pentru identificarea unei denumiri a alianţei, pentru a uşura mediatizarea acesteia, cel mai probabil denumită cu un singur cuvânt care să sugereze o orientare de mare impact public.

Unul din calculele lui Băsescu este explozia publică a dosarului EADS, în această primăvară, care ar dinamita cele două formaţiuni semnificative de pe eşichierul politic, noul PNL şi PSD. Slăbite, acestea ar putea determina o migraţie masivă a foştilor membri ai PDL, către alianţa pe care o conduce neoficial fostul preşedinte al ţării.

În cel mai rău caz va fi un scor în care polul popular- ţărănist- ecologist va fi determinant pentru o coaliţie de guvernare, preluând poziţia de balama tradiţională de la maghiarii din UDMR. Nu este eclusă nici un rezultat bun, de până la o treime din voturile electoratului, având în vedere dezvăluirile tot mai consistente.

Există însă și reversul - ca totul să se dovedească a fi un fiasco după o eventuală condamnare a Elenei Udrea și compromiterea totală a fostului președinte care va fi ajuns deja și el să dea cu subsemnatul la DNA, Iar o asociere cu oameni ca Pavelescu sau Funar să scufunde și mai mult barca cârpită de fostul președinte.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU, mesaj de susţinere pentru ELENA UDREA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ