Traian Băsescu, acuzat de PLAGIAT

| 29 oct, 15:17

Partidul Social Românesc (PSRO) va contesta, la Tribunalul București, folosirea în noua siglă a Mișcării Populare (MP) a însemnului PSRO - inima, informează un comunicat de presă remis, joi, de PSRO.

 

Potrivit sursei citate, fostul președinte Traian Băsescu a realizat astfel "primul său plagiat în calitate de șef al Mișcării Populare, folosind simbolul PSRO, inima, în sigla noului său partid".

"PSRO va contesta, la Tribunalul București, plagiatul lui Traian Băsescu, cel care, pe același sistem al lansării zvonurilor false în opinia publică, în încercarea disperată de a atrage electoratul, a recurs la o metodă neortodoxă, folosind în noua siglă a Mișcării Populare însemnul PSRO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice. PSRO are o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului București, care confirmă că semnul permanent propriu al formațiunii noastre politice este reprezentat de o inimă și stema țării. Cu acest însemn, PSRO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, Traian Băsescu folosește însemnul PSRO ca "tertip" pentru inducerea în eroare a electoratului și pentru atragerea de "voturi nemeritate".

"Faptul că Traian Băsescu încearcă, prin această metodă neortodoxă, să inducă electoratul în eroare, mai ales că buletinele de vot pe care cetățenii vor pune ștampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia și mai probabilă, este tocmai realitatea că a decis să renunțe la vechea siglă a PMP. Văzând că alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Băsescu, calea cea mai rapidă de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lăsată deoparte, corectitudinea față de electorat fiind neimportantă, iar tot ce contează constă într-un număr cât mai mare de ștampile puse pe o siglă plagiată", se precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanții PSRO susțin că în acest caz este încălcat articolul 5, alin. 1 din Legea partidelor politice nr. 14/ 2003 republicată, care prevede că "fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii, iar denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate".

Citeşte şi: Adriana Săftoiu: Băsescu a spus că Elena Udrea este CREAŢIA LUI în politică

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 11:52
ilidia
prostie
Chiar daca nu va place Basescu e cazul sa nu mai publicat comentarii cu limbajul si pline de injurii ca cel al lui "adi".
30 oct, 10:26
adrian
Cum faci bani! Ce-ar fi sa descoperi acum un curs exceptional si gratuit in care sa inveti rapid cum faci bani? Noi avem ceea ce-ti trebuie! Afla secretul cum faci bani! In plus, noi iti oferim si sistemul practic, testat, pas cu pas, pe care sa-l aplici si sa ajungi cat mai repede posibil la castiguri! Solicita acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
30 oct, 01:36
adi
Matrafox -ba si no s
Piticul bashi nos chel zis si Matrafox de Murfatlar a "lovit" din nou cu capul in gard....Cam tot ce face nea basi_na in orice domeniu inclusiv politica "la vedere" e catastrofal ,in schimb tot ce e "la negru" e super-matrafoxat si de tip mafiot ......
30 oct, 11:46
ilidia
foto
Fotografia spune totul despre autor, are tot atata minte ca cel din ea.
29 oct, 20:56
rodi
oferta
Nu uita niciun moment că cel care spune "Pot", poate, iar cel care spune "Nu sunt în stare", nu este în stare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ