Instanţa amână decizia privind cererea de redeschidere a urmăririi penale în cazul lui TRAIAN BĂSESCU

| 07 oct, 08:15

Judecătoria Sectorului 5 a amânat miercuri, pentru 21 octombrie, pronunţarea unei decizii în cazul cererii Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale pe numele fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, transmite Agerpres.

UPDATE Traian Băsescu a părăsit sediul Judecătoriei Sectorului 5 la mai puţin de o oră de la intrare. Judecătorii l-au audiat pe fostul preşedinte înainte de a decide dacă aprobă sau nu redeschiderea urmăririi penale cerute de Parchetul General în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

"A fost foarte scurt. Am respins orice afirmaţie a lui Corneliu Vadim Tudor cu privire la primirea unor sume. Am arătat că operaţiunea a fost desfăşurată de serviciile secrete şi cu asta basta. Am cerut Parchetului General, în cazul în care se va decide redeschiderea dosarului, să mă audieze foarte rapid, pentru că că a trena o asemenea suspiciune este nefavorabil pentru România. Să presupui că un şef de stat şi-a însuşit din banii alocaţi unei operaţiuni la nivel internaţional este inadmisibil. Este o pată pe obrazul Parchetului, care poate să creadă o asemenea afirmaţie din campania din 2009. Sunt un fost preşedinte destul de hărţuit. Observ că pentru Parchet nu au relevanţă morţii de la Revoluţie, de la mineriade... Relevanţă are o afirmaţie despre fostul preşedinte", a declarat Traian Băsescu.

La sosirea la instanţă, Băsescu a afirmat că scandalul public pe acest subiect este o palmă pentru România.

"Eu am calitate de intimat, adică de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul pe urmă. În orice caz, după părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palmă pentru România. Când se aduce în spaţiul public ideea că un şef de stat, în colaborare cu un general american, a putut să fure bani şi autorităţile fac un spectacol din asta, nu prinde bine României. Dar asta e viaţa...", a declarat Traian Basescu, adăugând că dosarul se poate desecretiza doar de către cei care l-au secretizat.

Fostul președinte a mai spus că nu are emoții în acest caz.

"După părerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palma pentru Romania. Cand se aduce ideea ca un sef de stat in colaborare cu un general american au putut sa fure bani, iar autoritatile romane fac un spectacol din lucrul acesta nu prinde bine romanilor. Nu prinde bine, dar... asta e viata", a punctat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a ajuns miercuri dimineaţă la Judecătoria Sectorului 5, unde va fi audiat în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak. Judecătorii trebuie să stabilească dacă se deschide urmărirea penală pe numele fostului preşedinte, în urma solicitării Parchetului General.

În acest caz, Corneliu Vadim Tudor a depus o plângere pe numele său şi al lui Vasile Blaga şi îi acuză că au luat o parte din suma de patru milioane de dolari pe care statul român a plătit-o pentru eliberarea jurnaliştilor români.

Citeste si: EXCLUSIV Prima reacţie a lui Traian Băsescu după vizita secretă a Oanei Mizil (AUDIO)

Vasile Blaga a scăpat de toate acuzaţii în 2010, dar faţă de Traian Băsescu nu s-a putut lua atunci o decizie, deoarece acesta avea imunitate prezidenţială.

În plângerea penală depusă la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmațiile făcute într-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu și anume că din suma plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliștilor ar fi dispărut 4 milioane de euro.

Potrivit lui Nastasiu, autoritățile de la București ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE și cu implicarea lui Traian Băsescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, însă răpitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El îl acuza pe Traian Băsescu că a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak și suma reală plătită răpitorilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 21:09
MIRELA
colaborare
Castiguri la cheie! Cautam oameni foarte seriosi,
interesati sa lucreze online la domiciliu, intr-un program
foarte serios si de viitor, extins acum in toata tara.
Trebuie sa aveti calculator si conexiune la calculator.
Cerem cunostinte minime de navigare pe internet si de lucru
cu documente word si pdf. Cereti imediat informatii mai
multe la adresa de email: [email protected]
07 oct, 17:04
Toni
Exclusiv pentru cei care vor bani!
Exclusiv pentru cei care vor bani! Oferim tuturor cel mai nou sistem de colaborare part-time la domiciliu! Castiguri garantate prin contract de comision! Activitatea este usoara si relaxanta! Oamenii au inceput deja sa castige bani! Cereti chiar acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
07 oct, 12:00
lenin si stalin
criminalule si derbedeule,drogat cu cacat
SA MORI IN INCHISORILE RIDICATE DE TALANISTI SI LIBELALI.
MORI,ODATA,JIGODIE.DEJA,PUTI A HOIT PLIN DA CACATUL ROMANILOR.
HUO,GOLANULE BOSCHETAR.LA MOARTE PRIN FLEGMELE ROMANILOR,JAVRA
07 oct, 14:22
engels si lenin
ai dreptate Mirele...pe coasta de est,se mai voteaza inca...nu este nimic pierdut
07 oct, 09:07
Tavi
Munca la domiciliu
Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga bani, din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe email si contract legal . Cand doriti mai multe informatii, oferta valabila mereu contactatine la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ