Traian Băsescu: Am aprobat începerea urmăririi penale în cazul Microsoft

| 03 oct, 2014

Traian Băsescu a declarat că a aprobat începerea urmăririi penale în cazul foştilor demnitari din dosarul Microsoft.

"În ceea ce priveşte solicitarea ministrului Justiţiei cu privire la urmărirea penală în cazul a cinci foşti miniştri din Dosarul Microsoft ... am aprobat cererea şi l-am informat pe procurorul general începerea urmăririi penale pentru Daniel Funeriu, Mihai Tănăsescu", a punctat preşedintele.

- Am studiat bibliorafturile trimise şi pot să vă spun că nu toate vinovăţiile sunt la fel pentru toţi cei vizaţi, în cazul lui Funeriu nu există nicio suspiciune de bani, de mitp şi aşa mai departe...e doar în zona de abuz în serviciu

- Aceşti oameni nu au nicio calitate in acest moment, e aceeasi formulare pe care a formulat-o şi DNA in cazul lui Victor Ponta legat de acest dosar.

- Cred ca orice intarziere a Parlamentului este daunatoare pentru credibilitatea Parlamentului Romaniei.

-   În ceea ce priveste recuperarea sumelor o parte din conturi sunt blocate in strainatate

-  În opinia mea acest dosar nu a pornit de la declaraţiile lui Bittner, structurile de securitate au semnalat riscuri de incorecta gestionare a acestui contract în 2009, iar informatii au fost transmise si institutiilor cu responsabilitati.

- A fost extrem de dificil de mers inapoi, de la initierea contractului si pana acum. Va asigur ca nimic din ce este in acest dosar nu provine de la Bittner, informatiile mele sunt ca nu a fost cautat de nimeni Bittner in SUA. E un lucru pornit din 2009 si s-a ajuns in 2014 la unele clarificari.

- A fost munca pornita din Romania în baza unor sesizari ale structurilor cu responsabilitati din 2009.

Remarca doamnei Nuland include şi România

Citeşte şi: Victoria Nuland se dezlănţuie împotriva liderilor europeni CORUPŢI

- Remarca doamnei Nuland include si Romania. Nu numai Romania, dar include si Romania

- Pentru mine nu este o noutate, încă din 2006 corupţia, prin hotarare CSAT, a fost tratata ca o amenintare la adresa sigurantei nationale.  Coruptia este o amenintare la adresa securitatii nationale si un caz cum e Microsoft este o proba pana la ce nivel poate ajunge coruptia si cum se distribuie cel putin teoretic resursele obtinute din coruptie.

- Mă ingrijoreaza respingerea de catre clasa politica a semnalului extrem de puternic care de acum nu mai vine de la presedintele Romaniei, considerat de multe ori atac politic, poate va convingeti ca este o realitate si ca toate institutiile care lupta contra coruptiei trebuie sprijinite.

- Readuc aminte prima cauza pentru care Ucraina a ajuns unde a ajuns este coruptia si pentru cei care nu se regasesc in declaratia doamnei Nuland, mult mai complexa decat o simpla atentionare, le-as aduce aminte ca doamna Nuland vorbeste de Parlamente care impiedica justitia, parca nu Romania ar avea vreo cinci parlamentari ale caror anchete s-au blocat.

- Printre exemplele date de preşedinte se regăsesc: Varujan Vosganian, de Laszlo Borbely, Paul Dobre.

- Cine sa le spuna lui Ponta si Iohannis ca avem parlamentar condamnat in comisia juridica a Senatului?

- Peste 2 miliarde sunt imprastiate electoral catre primarii, iar armatei i se aloca foarte putin. Foarte multe cancelarii s-au întrebat cat de seriosi suntem atunci cand vorbim ca avem nevoie sa fim sprijiniti de aliati pentru a consolida flancul estic.

- Nimeni nu o sa riste viata militarilor lui atunci cand tu ca stat care reclami nevoia de sprijin arunci banii in campanie, sacrifici investitii, securitate nationala, pentru voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ