Traian Băsescu: Avem ambasador nou, avem președinte nou și prim-ministru incompetent! Deci avem trei belele pe cap

| 23 sep, 18:31

Fostul președinte Traian Băsescu a susținut, miercuri, că decidenții politici de la București nu au pregătit ''momentul'' Consiliului European din iunie în care a fost abordată situația imigranților.

"Pe mine de multe ori m-a scos din încurcătură ambasadorul de acolo (de la Bruxelles, Mihnea Motoc — n.r.). Or, ambasadorul Motoc nu mai este la Bruxelles. Avem ambasador nou, avem președinte nou și prim-ministru incompetent. Deci avem trei belele pe cap. Nu mai vorbim de ministrul de Externe, care este foarte bun jurist, însă e clar că nu au pregătit momentul Consiliului European din iunie", a declarat Traian Băsescu într-o intervenție la postul B1 Tv.

Citeşte şi:  Război între TRAIAN BĂSESCU şi MIHAI GÂDEA

El a mai susținut că, dacă ar fi în locul guvernanților, s-ar adresa Curții Europene de Justiție în chestiunea relocării imigranților în România, scrie Agerpres.

"Ce s-a întâmplat încalcă tratatul și obligațiile statelor membre, dar și obligațiile noastre prin tratatul de aderare. Este încălcat și tratatul consolidat al UE, și tratatul nostru de aderare. Este încălcată și Constituția, la art.3, alin.4, care interzice relocări de populații pe teritoriul României. Toată lumea vorbește de 'relocări', în Constituție scrie 'strămutare'. E echivalent. (...) Argumentul este că nu am nicio vină, pentru că nu sunt stat membru Schengen, au fost penetrate frontierele Schengen, nu ale României, și argumentul suprem este în Constituția noastră. Aș face această acțiune, pentru că vor veni mulți alții, asta e problema", a afirmat fostul șef al statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 19:49
COMUNISTUL DEJ
BA,BULANGIU HOT SI CRIMINAL.
AI DISTRUS ROMANIA CONSTRUITA DE MINE SI DE CEAUSECU,DACA NU ERAM
NOI,TU NU MAI FACEAI BARCAGERIE SI PLECAI LA FURAT,PE MARE,GOLAN IMPUTIT
SA CRAPE FIEREA IN TINE ,OMULE SATANEI SI AL INTUNERICULUI.PTIU,DRACE.
CANALIE JEGOASA SI PUSCARIASA.BAGABONTULE BULANGIU

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ