Traian Băsescu, despre cazul Caracal: Va fi o surpriză de proporţii. Vom constata că sunt şi alţii implicaţi

| 13 aug, 10:55

Fostul președinte Traian Băsescu este convins că Ghorghe Dincă face pare dintr-o rețea mai mare de trafic de persoane și că aceasta va fi destructurată în curând.

"Suntem la etapa în care toţi ne dăm cu părerea încercând intr-un fel sau altul să ajutăm sau acesta este obiectivul meu, să ajut la interpretarea corecta a ce se intampla la Caracal care vizează în rimul rând judeţul Călăraşi. Cred ca este o retea mai larga care va fi destructurata de DIICOT pentru ca se observa în ultimele zile că incep oamenii care ştiu despre ce e vorba să vorbească in faţa procurorilor. Au dobandit încredere ca Dinca e pe drum fara intoarcere şi nu va mai fi protejat. Va fi o surpriza de proporţii, vom constata ca sunt si altii implicaţi, nu putea gestiona singur o asemenea retea. Am convingerea ca cele 4 descinderi pe care le-a făcut DIICOT în Călarasi anu acesta si anul trecut au reverberatii".

"Dosarul Caracal
După ce mai bine de o săptămână anchetatorii au “săpat” la calea de urmat spre epicentrul afacerilor ilegale ale criminalului Dincă, pe măsură ce oamenii se conving că Dincă şi cei care l-au protejat sunt pe un drum fără întoarcere, parte din cei din jurul criminalului şi din victime au început să vorbească în faţa anchetatorilor. Este doar un început timid. Cu certitudine, vor fi tot mai mulţi şi mai implicaţi cei care vor vorbi în perioada următoare.
Sunt convins că procurorii şi poliţiştii vor ajunge în zone extrem de sensibile cu demnitari locali şi de la nivel central din judeţul Călăraşi, Olt şi din alte zone pe care Felix Bănilă şi procurorii lui îi vor executa, pe bună dreptate, fără niciun fel de reţinere. Marea problemă este dacă procurorii DIICOT vor avea forţa să treacă peste complexul de tip DNA şi să execute fără ezitare şi străinii, beneficiari ai serviciilor minorelor răpite, şantajate, umilite de criminalul proxenet şi oamenii lui. Categoric, Dincă nu a fost singur.
Dar până la capătul anchetei mai este mult, iar doritori de a compromite această anchetă sunt destui. De aceea, este esenţial ca, până la îndepărtatul final al anchetei, procurorii să comunice zilnic, chiar şi atunci când nu pot spune nimic despre evoluţiile anchetei. Am mai spus-o, Dosarul Caracal este testul care ne va arăta daca justiţia din România este capabilă să aplice legea", a scris fostul preşedinte pe Facebook.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ