Traian Băsescu, despre criza refugiaţilor: Cota voluntară nu este o soluție

| 08 sep, 09:22

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat luni seară, că nu este de acord cu proiectul care prevede cota voluntară în ceea ce privește rezolvarea crizei imigranților.

 

Fostul președinte spune că numărul de refugiați care ar veni în România ar fi mult mai mare față de numărul făcut public de Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, prima reacţie la criza refugiaţilor: 1.785 de refugiaţi vor veni în România, mai mult, nu

”Cred că România face o greșeală pentru că pe fond înseamnă că pe de o parte merge pe primirea de refugiați printr-o realocare a lor în spațiul UE. În al doilea rând, eu m-aș fi bătut cu art 3. alin 4 din Constituție cu toată Uniunea Europeană pentru că dincolo de orice, aici discutăm de o relocare de populație.  Interpretarea art 3. alin 4 este pilonul de care România are nevoie să spună nu, România nu are nevoie de populație strămutată, asta într-o primă etapă.

În al doilea rând, indiferent cât s-ar supăra cineva, eu am fost șef al acestui stat și am învățat un lucru: statele nu uită. România nu poate să uite că a fost tratată împreună cu Bulgaria ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în Spațiul Sschengen, iar una din emblemele este Timmermans, și acum cu un tupeu ieșit din comun acest olandez fost ministru, ne cere solidaritate.

Cu cine solidaritate când România nu-i pregătită? România trebuie să joace fără menajamente această carte, este îndreptățită să o facă în timp ce acest prim vicepreședinte Timmermans spunea cât ar fi de umilitor să primească România în Spațiul Schengen”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ