Traian Băsescu, despre dosarele penale: Au ca obiectiv sa mă ţină în afara politicii

| 02 sep, 17:56

Fostrul președinte al României, Traian Băsescu, este urmărit penal în mai multe dosare, iar acesta consideră că acestea au ca obiectiv să-l țină în afara politicii. Traian Băsescu a anunțat că se va înscrie în PMP, iar principala temă pe care o reia cel mai des în ultima vreme este cea legată de unirea cu Republica Moldova.

Traian Băsescu a fost, miercuri, după-amiază, la sediul PMP, unde a discutat cu liderii partidului. Acesta a anunţat că, sâmbătă, va participa la Şcoala de vară a Tineretului, la Mamaia. Întrebat dacă sâmbătă îşi va anunţa încrierea în PMP, Băsescu a spus: "Nu, asta n-o s-o anunţ niciodată decât la Bucureşti, când o voi anunţa."

În ceea ce priveşte schimbarea încadrării de la şantaj la ameninţare în dosarul Firea, Băsescu a spus că este "un intreg joc politic  în care sunt antrenate şi instituţiile statului".

Citește și:   TRAIAN BĂSESCU, acuzat de AMENINŢARE: Sunt pregătit pentru orice

"S-a schimbat incadrarea de la şantaj care era imposibil de probat, la ameninţare care de asemenea este imposibil de probat.

S-a declansat o avalanşă de dosare, toate pornite de la declaraţii politice, si pot spune că se pare că e o campanie de deschidere a unor reclamaţii politice. În Mihăileanu, tot un grup de senatori PSD a facut reclamaţia. (...) Sunt nişte dosare care au ca obiectiv sa mă ţină în afara politicii.

Trebuie să spun un lucru: niciodată nu am făcut ce au vrut să mă oblige altii să fac. Am făcut ce am fost convins că trebuie făcut.

Cel mai corect lucru este ca justitia sa nu se lase antrenată in dispute politice. (...) Nu cred că in aceasta dispută, la nivel jos, trebuie să se amenstece procurorii.  Nu-i treba procurorilor să intre şi să se bage în disputele politice. Asta e părerea mea. Eu consider că acuzaţia că am ameninţat-o pe doamna Firea nu are niciun temei", a spus Băsescu.


Tag-uri: PMP, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 sep, 20:38
LENIN SI STALIN
CE PULITICA FACI TU,BOLNAVULE DE CIUMA
AHA,M-AM PRINS.FACI PULITICA CRIMINALULI HOT SI CURVAR,CU SEDIUL LA
OSUAR,IN STICLA CU FORMOL,PE CARE O S-O BEI PANA O SA MORI IN GROAPA DE
GUNOI GLINA ,CU TOT CACATUL CAINILOR,JAVRE, CA SECURISTUL TEMBEL,BASINA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ