Traian Băsescu, despre SIPA: Oricât încearcă "băieții veseli" să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge

| 25 mai, 11:08

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat joi că Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA) a fost înființat prin ordin de ministru, a fost subordonat strict ministrului Justiției și nu a primit niciodată priorități informative de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

"În ceea ce privește SIPA, oricât încearcă 'băieții veseli' să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge. Acest serviciu a fost înființat prin ordin al ministrului, a fost subordonat strict ministrului Justiției, nu a primit niciodată priorități informative de la CSAT, nu a fost niciodată analizat în CSAT și nu a raportat niciodată CSAT sau președintelui României. Cu siguranță, și Predoiu, și Cazanciuc au încercat să arunce mizeria justiției la CSAT sau, dacă se poate, la președintele României. Vă imaginați ce-ar fi fost la gura 'băieților veseli' dacă picam în capcana de a lua eu sau CSAT decizii legat de arhiva SIPA în locul ministrului Justiției? Ar fi fost ilegal și ar fi dat ocazia 'binevoitorilor' să țipe că eu am copiat arhiva. Nu mai vorbim cum ei, guralivii, ar fi fost 'siguri' că eu organizez șantajarea judecătorilor și procurorilor cu documente din arhiva SIPA", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Senatorul PMP le-a transmis celor care afirmă că mapa profesională a unui magistrat este totuna cu dosarul SIPA că este "o minciună".

Fostul șef al statului a avut un mesaj și pentru cei care au pierdut alegerile prezidențiale din 2009: "Nu eu v-am bătut, ci românii, care nu au vrut să dea țara pe mâna unora de teapa lui Vântu, Voiculescu sau Patriciu". "Așa că, mai bine, calmați-vă, pe Geoană nu îl veți mai putea face niciodată președinte al României. Ați ratat".

Ministerul Justiției a publicat joi lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe această listă figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ