UPDATE Dosarul în care Băsescu era acuzat de uzurpare de calități oficiale NU se va redeschide

| 13 oct, 09:06

Traian Băsescu a ajuns marţi din nou în fața judecătorilor. Fostul președinte a fost citat de Curtea de Apel București, instanță care va decide dacă va redeschide un nou dosar pe numele său, potrivit România TV. Curtea de Apel București (CAB) a respins marți plângerea revoluționarului Ion Ciochină la soluția procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul președinte Traian Băsescu pentru uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale.

 

UPDATE "O reclamaţie depusă iniţial de domnul Ghişe şi Ciochină pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea Constituţiei. Eu am exercitat funcţia de preşedinte numai şi numai în baza deciziilor CCR. Mai mult, dânsul reclamă faptul că n-am ţinut cont de hotărârea de suspendare a Parlamentului. Numai că nu Parlamentul stabileşte când o persoană exercită funcţia de preşedinte al României.

Dacă vă aduceţi aminte Curtea Constituţională validează alegerile, iar după referendum tot CCR îl validează sau invalidează referendumul.

Referendumul din vara lui 2012 a fost invalidat prin decizia Curţii Constituţionale şi precizarea expresă de reluare a activităţii de preşedinte", a declarat Traian Băsescu la ieşirea de la Curtea de Apel.

Traian Băsescu a ajuns la Curtea de Apel în jurul orei 8.30. Fostul preşedinte a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel, că nu are emoţii.

"Nu am emoții. Cum să stea (lucrurile — n.r.)? Cum vedeți. Uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale", a afirmat Băsescu, la sediul CAB.

Traian Băsescu a fost citat într-un proces în care s-a solicitat infirmarea ordonanţei de neîncepere a urmării penale pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Este vorba despre o plângere formulată de un jurist după referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Persoana respectivă a considerat faptul că fostul preşedinte a revenit ilegal la funcţia de şef al statului, motiv pentru care a făcut o plângere, potrivit România TV.

Ion Ciochină susține că Traian Băsescu ar fi încălcat Constituția și hotărârea Parlamentului din iulie 2012 prin care a fost suspendat din funcția de președinte al țării. El a depus o plângere la Direcția de Investigare a Criminalității Organizate, în august 2012, pentru fapte de uzurpare a unei calități oficiale.

Plângerea a fost soluţionată de procurorii DIICOT cu neînceperea urmăririi penale, iar juristul nu a fost mulţumit de soluţie şi a făcut contestaţie în instanţă.

La Curtea de Apel Bucureşti se vor prezenta marţi şi Marian Vanghelie, care contestă prelungirea arestului la domiciliu, dar şi Sorin Ovidiu Vîntu, care urmează să fie audiat într-unul din procesele sale.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 oct, 10:33
lenin si stalin
n-ai murit tembelule,azi noapte
garda ta de mortaciune,te va trada si te va omora cu o flrgma plina de cacat,intre nari.ba,groapa neastupata,plina cu gunoi perdelist,dute dracului decriminal,daca,tu, te vei sinucide cu 100 sticle visichi,va fi o mare liniste in romania.maine primesti 250 sticle si curve,marca curvea si morcovei,securista din gara.boule nu scapi de flegme

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ