Traian Băsescu și comisarul european – nu a reușit să blocheze numirea, atunci vrea să ia caimacul

| 09 sep, 2014

Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni luni seară, președintele Traian Băsescu a încercat să combată informațiile conform cărora ar fi încercat să saboteze obținerea de către România a unui portofoliu cât mai important prin Corina Crețu.

„În ceea ce privește ce vântură Victor Viorel legat de comisar, cum o sabotează președintele pe Corinuța. Toate discuțiile mele legate de funcția de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentant”, a spus Traian Băsescu. „Eu știu că l-a descumpănit acea lista care a apărut cu numele Corina Crețu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simțul umorului și atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obținerea unui portofoliu”, a mai spus șeful statului.

Citeşte şi: Băsescu: Ponta s-a speriat de o glumă de la Bruxelles în cazul portofoliului pentru Corina Creţu, caraghios

Altfel spus, susține președintele, ne-am agitat de pomană în chesiunea comisarului european, iar el, Traian Băsescu, este cel care a negociat de fapt pentru ca România să primească un portofoliu important. Problema este însă că, la fel ca în nenumărate alte cazuri, întreaga argumentație a lui Traian Băsescu este doar praf aruncat în ochii românilor, pe care președintele se pare că îi consideră ca suferind de amnezie în masă.

Fiindcă, nici bine nu începuseră negocierile pentru formarea unei noii Comisii, că șeful statului a și început să saboteze pe față România. Iar acțiunile sale au avut un caracter repetat și cât se poate de public, președintele refuzând cu obstinație să îi cedeze mandatul de reprezentare premierului. Or, Victor Ponta era singurul care avea legitimitatea necesară pentru a negocia pentru România, din moment ce atât legile românești cât și practica și tratatele europene stabilesc că desemnarea unei propuneri de comisar este un atribut al primilor miniștrii.

Citeşte şi: Crețu comisar – victorie politică majoră pentru stânga românească

Altfel spus, chiar și dacă acceptăm că Traian Băsescu nu ar fi dat acel infam telefon lui Jean-Claude Juncker, prin care să conteste candidatura Corinei Crețu, românii știu foarte bine că președintele a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a pune România într-o situație penibilă și a-i submina credibilitatea în negocierile pentru portofoliul de comisar european. Iar în aceste condiții, este de-a dreptul remarcabil că Victor Ponta și PSD au reușit totuși să obțină pentru România coordonarea unui domeniu atât de important cum sunt Politicile regionale.

Ceea ce Traian Băsescu știe cu siguranță foarte bine. Și, cum nu este omul care să accepte o înfrângere atât de usturătoare, a încercat în disperare de cauză să ”tragă spuza pe turta lui”, cum spune românul, și să își aroge meritul pentru victoria obținută la Bruxelles de către România, schimbând brusc placa. Ceea ce nu face în fond decât să demonstreze o dată în plus cât de puțin respect are președintele pentru discernământul românilor, pe care a încercat efectiv să îi mintă în față, pentru a-și ascunde iresponsabilitatea cu care a sabotat interesul României.

Citeşte şi: Cum ar putea fi audiată o propunere de comisar, dacă nu știm portofoliul României?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ