Traian Băsescu își scuză ambasadorii

| 20 noi, 2014

În timp ce ministrii de Externe și-au asumat responsabilitatea politică prin demisii, Traian Băsescu îi cocoloșește pe ”săracii” ambasadori, arătând încă o dată românilor că tiradele sale despre respectarea dreptului la vot al Diasporei nu sunt altceva decât simple vorbe în vânt.

După câteva zile de silentio stampa, Traian Băsescu și-a făcut din nou apariția miercuri seară, pentru o scurtă (după standardele cu care ne-a obisnuit) declarație de presă. Printre temele abordate cu acest prilej, președintele s-a referit și la modul în care s-a desfășurat procesul de votare în Diaspora, precizând că vinovații nu trebuie căutați printre ambasadorii din țările unde au apărut incidente.

"Cu toţii am văzut împiedicarea exercitării dreptului la vot în străinătate - în Londra, Paris, în Italia, la Torino, şi în Spania. De la momentul închiderii voturilor, am cerut informaţii de la toţi ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările pe care le-au făcut premergător campaniei electorale, în timpul acesteia şi între turul I şi II. Toţi ambasadorii au solicitat prin Ministerul de Externe mărirea numărului de secţii de votare. Românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de creştere a numărului de secţii de votare, inclusiv, repet, ambasadorul de la Berlin", a spus președintele în funcție.

Citeşte şi: Traian Băsescu, PRIMA declaraţie despre ce s-a întâmplat la alegeri

Traian Băsescu i-a oferit astfel o replică implicită președintelui ales, care, imediat după votul de duminică, solicitase asumarea responsabilității politice și admnistrative și îi ceruse șefului statului să să retragă ambasadorii şi consulii din ţările unde au fost probleme la secţiile de votare. Însă, președintele în funcție l-a refuzat ferm miercuri seară, făcând apologia modului în care au acționat reprezentanții României în țările respective.

Traian Băsescu își demonstrează din nou ipocrizia care i-a caracterizat de atâtea ori acțiunile și declarațiile pe parcursul celor 10 ani de mandat. Președintele în funcție vorbește pe de o parte despre faptul că vocea poporului înfuriat de modul în care s-a defășurat votarea în străinătate trebuie ascultată, dar, pe de altă parte, când vine vorba să își asume responsabilitatea care îi revine ca urmare a faptului că el este cel care i-a numit peambasadorii respectivi, caută scuze. Chipurile, săracii amabasadori și-ar fi făcut datoria, deși există numeroase elemente care demonstrează contrariul.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Motoc trebuie să demisioneze din postul de ambasador

Se vede astfel încă o dată deosebirea fundamentală care există între actualul șef al statului și premierul Victor Ponta. În timp ce ministrii de Externe și-au asumat responsabilitatea politică prin demisii, Traian Băsescu îi cocoloșește pe ”săracii” ambasadori, arătând încă o dată românilor că toate tiradele sale despre respectarea dreptului la vot al Diasporei nu sunt altceva decât simple vorbe în vânt.

În toată această poveste, ceea ce rămâne de văzut este care va fi reacția lui Klaus Iohannis. Dacă vrea cu adevărat să demonstreze că i-a păsat de umilința îndurată de românii care au fost nevoiți să aștepte ore în șir pentru a vota la ambasadele noastre din Berlin, Paris, sau Torino, atunci, imediat după preluarea mandatului, va face el ceea ce Băsescu a refuzat să facă, adică îi va retrage pe respectivii ambasadori. Dacă însă aceștia își vor continua liniștiți mandatul, atunci înseamnă că și domnia sa suferă de aceeași ipocrizie ca și actualul șef al statului și că scandalul pe care l-a făcut cu votul din Diaspora nu a fost altceva decât un simplu joc electoral, cu care românii și-au luat plasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
Adam Somitate
dar ce se va intampla cand procurorii vor citi ca ambasadorii au cerut suplimentarea sectiilor si Guvernul s-a opus?
cine conduce Guvernul?Corlatean?
atunci sa vedem cine-i mincinosul?
si apropo,sefa CSJ sustine ca se puteau infiinta sectii...
dar dottore in drept Corlatean n-a fost de acord....dar inginerul Ponta ce parere o fi avut?
20 noi, 2014
palestinianul
va rog sa-i transmiteti Dlui Palada,marele strateg politic international,opinia mea:eu cred ca el nu este un pufos...
are decat putin puf,in loc de creier si de bun simt

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ