TRAIAN BĂSESCU: Îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv 21 decembrie

| 29 aug, 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la începutul unei întâlniri cu ambasadorii români că bilanțul celor două mandate ale sale îl va face după ce va încheia și cel de-al doilea mandat, precizând că își va exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv 21 decembrie.

„Este cea de-a 10-a și ultima noastră întâlnire legată de politica externă a țării. Nu voi folosi această întâlnire pentru un bilanț. Am spus în principiu că îmi voi exercita mandatul până în ultima zi, inclusiv 21 decembrie, chiar dacă alegerile vor avea loc în noiembrie. Bilanțul pe cele două mandate îl voi face după ce îmi termin și cel de-al doilea mandat”, a spus Băsescu la începutul întâlnirii.

Președintele a punctat în cadrul discuției că statele europene trebuie să pună la dispoziția armatei ucrainene echipamentele necesare pentru a se putea lupta cu separatiștii proruși.

Șeful statului a mai spus că este iresponsabil să fie pompați bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală și să nu fie alocate resurse suplimentare pentru armată, el arătând că nu e nici constituțional, nici moral să transferi securitatea țării către SUA.

Traian Băsescu a mai declarat că obiectivul major al României la summit-ul NATO de săptămâna viitoare, din Marea Britanie, va fi o prezenţă navală consolidată a NATO în Marea Neagră, întrucât diferenţa navală între Rusia şi ţări ca România şi Bulgaria este mare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ