Traian Băsescu: Imigranţii sunt un risc de securitate! Prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie

| 16 sep, 22:51

Fostul preşedinte spune că valul de refugiaţi reprezintă un risc de securitate pentru Europa. Printre ei se ascund terorişti, iar ideea că musulmanii se vor integra e complet greşită, mai spune fostul preşedinte al României.

"Cu marea poveste a emigranților, văd ca unii încep să mă acuze şi de xenobofie. Eu spun un singur lucru: acest val reprezintă un risc. Nu toţi sunt terorişti, dar printre ei sunt şi terorişti, nu toţi sunt oameni de proastă calitate, dar printre ei sunt şi aşa. Şi cine crede că integrează musulmani care trăiesc în atmosfera din statele arabe se înşală. Credeţi-mă, 12 ani am cărat ţiţei din porturi arabe. Când venea ora de rugăciune, acolo se opreau şi nu mai mişcai nimic. Nu spun că e un lucru rău, dar spun că amprenta culturală e atat de puternică, încât cine crede că integrează mase mari de musulmani, că îi trece la creştinism, se înşală. Iar integrarea nu însemnă doar să le dai de muncă, ci şi un proces de suportabilitate culturală", a spus fostul şef de stat Traian Băsescu, conform Digi24.

Citeşte şi:  Traian Băsescu, despre imigranţi: Noi nu am reușit să integrăm romii și integrăm acum mii de oameni cu altă religie

"Printre ei sunt accente extremiste care îi duc să se certe, punându-şi bombe unii la alţii, nu cum facem noi, ne certăm unii cu alţii. Cred că e un risc de securitate şi de incapacitate de integrare reală. Noi nu am reuşit să integrăm romii - hai să o spunem cinstit - şi integrăm acum mii de oameni care au altă credinţă decât noi. Mi-e dificil să cred", a mai spus fostul preşedinte.

"S-ar putea CNCD-ul ăsta să constate că securitatea naţională e xenofobie, dar prefer să fiu acuzat de xenofobie decât de prostie", a conchis Traian Băsescu.

Tag-uri: cncd, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 sep, 00:50
Filip
Proiect
“Atunci cand iti este evident ca nu’ti poti atinge scopul nu schimba scopul, ci schimba metodele de actionare!” ~ Confucius

Colaborare cu bani din prima luna! 100-285 € lunar! Iti oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa poti castiga imediat bani, 100 € lunar (part-time) sau 285 € lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe detalii trimite cuvantul PROIECT la adresa de e’mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ