Traian Băsescu: Interesul Rusiei este de a se apropia de gurile Dunării

| 11 aug, 12:38

Traian Băsescu a declarat, în cadrul celei de a XIII- a ediții a Universității de vară de la Izvorul Muntelui, județul Harghita, că interesul Rusiei este de a se apropia de gurile Dunării. Totodată, fostul președinte, a subliniat că Federația Rusă nu va mai pleca niciodată din Transnistria, transmite B1 TV.

”Îl cred pe Porosenko că Ucraina își continuă agresiunea. Analiza mea de la luptele din estul Ucrainei a fost că obiectivele pe termen lung al Federației Ruse este să se apropie de gurile Dunării. Federaţia Rusă are nevoie de acest coridor către inima Europei. Din punct de vedere politic şi geostrategic, interesele Federaţiei Ruse sunt legate și de accesul direct la Dunăre.

Citeşte şi: Traian Băsescu cere unirea cu Republica Moldova: Aici nu este o problemă de bani, ci este o problemă de viitor

Nu cred că în momentul de față Ucraina mai are capacitatea să devină stat mebru în NATO, de aceea pentru Republica Moldova este extrem de important să iasă din această neutralitate. Uniunea Europeană are propria ei politică de apărare și este gata să apere statele membre ale UE.

Trăgând o concluzie, niciodată Federația Rusă nu va mai pleca din Transnistria. Acest format de negociere a situației din Transnistria s-a arătat absolut ineficient. A lăsat timpul să lucreze în favoarea separatiștilor. Federația Rusă nu va înceta niciodată să susțină separtiștii de la Tirapol pentru a-și păstra peticul de pământ. Este nevoie să discutăm cu Chișinăul și să afirmăm politica de stat, obiectul de unire a celor două state române”, a declarat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ