Traian Băsescu: Nu înţeleg de ce nu avem o lege a răspunderii magistraţilor

| 25 mai, 19:33

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la Piatra Neamţ, că este nevoie de o lege a răspunderii magistraţilor dar nu are nici o explicaţie de ce aceasta nu apare.

Întrebat ce părere are despre necesitatea unei legi în acest sens, Traian Băsescu a spus că a susţinut încă din timpul mandatului său de preşedinte al României apariţia unui astfel de act normativ. 

'Suntem într-o zonă de demagogie, am susţinut legea de răspundere a magistraţilor încă de când eram preşedinte. Este un lobby de susţinere formidabilă între puterile statului. De exemplu, Curtea Constituţională a României a declarat peste 40 articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală ca fiind neconstituţionale. Ce s-a întâmplat în Parlament, care trebuie să modifice, potrivit legii, articolele neconstituţionale în 45 de zile? Nu s-a modificat nimic ca să apară o ordonanţă de urgenţă. Eu nu spun că nu trebuia o ordonanţă de urgenţă. Ceva se întâmplă însă şi nici eu nu înţeleg de ce Parlamentul nu a făcut atributul Constituţional să modifice cele 40 de articole. La fel nu înţeleg de ce nu avem o lege a răspunderii magistraţilor. Puterea magistraţilor faţă de cetăţean este absolută şi nu pot să o exercite chiar discreţionar, ci trebuie să ştie că dacă o fac discreţionar şi fără probe şi ei au răspundere. Nu am explicaţie de ce nu apare această lege', a declarat Traian Băsescu. 

Preşedintele PMP s-a aflat la Piatra Neamţ pentru a susţine candidaţii partidului pentru alegerile locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ