Traian Băsescu: Pactul de coabitare a fost o soluţie pe care am găsit-o eu cu consilierii

| 17 sep, 2014

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el nu a declinat niciodată acordul de colaborare instituţională cu premierul Victor Ponta şi a punctat că oricine ar afirma că i-a spus să facă un pact cu acesta este mincinos.

Şeful statului a comentat declaraţia premierului potrivit căreia el nu a semnat acordul de colaborare cu Traian Băsescu, ci cu anumiţi actori instituţionali, care şi-au respectat în mare parte prevederile documentului, şi că şeful statului era "doar un mandatar".

"Eu nu l-am declinat niciodată (n.r. acordul de colaborare instituţională). L-a declinat Victor Ponta. Cred că introduce altceva şi ne arată modul cum gândeşte. Probabil ştiţi că orice declaraţie a mea sau a premierului este procesată de orice cancelarie aşa că pot să vă spun că oricine ar spune: noi - de afară, noi - ambasadele, noi - şefii statului cutare şi cutare (...) i-am spus preşedintelui să facă un pact cu Ponta eu îi spun că este mincinos. Nu a existat. A fost o soluţie pe care am găsit-o eu cu consilierii mei la Preşedinţie prin care, după neîncrederea uriaşă instalată în vara anului 2012, să probez că totuşi omul acesta care a încălcat toate regulile democraţiei a fost capabil să-şi pună semnătura pe un angajament. L-am şi distribuit pentru că eu ştiu cât de rău era văzută România", a spus şeful statului la TVR 1.

El a spus că ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2012 a fost absurd, arătând că în Franţa, preşedintele acestei ţări, Francois Holande, a ajuns în sondaje la 13% din cauza măsurilor pe care le-a luat şi nu îndrăzneşte nimeni să-l suspende din funcţie. "Dacă ar avea în Parlament un Ponta, un Crin Antonescu şi un Iohannis, l-ar suspenda. Nici nu îndrăzneşte nimeni să gândească pentru că în Constituţie spune mandatul preşedintelui este de cinci ani. (...) Dacă parlamentarii francezi ar avea minte câtă are Călin Popescu Anton Constantin Tăriceanu - inimă zburdalnică - cu siguranţă ar propune o suspendare, dar acolo sunt oameni politici care respectă şi instituţia prezidenţială, şi legile şi Constituţia", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a motivat de ce îl cataloghează pe preşedintele Senatului "zburdalnic". "Îmi place mie de el că este zburdalnic, când mă uit la el că arată ca un pensionar şi îl duce capul la suspendări nu-ţi vine să crezi", a explicat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ