Traian Băsescu respinge alianţe electorale înainte de alegerile locale 2016

| 16 ian, 15:10

Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare, a exclus orice alianţă politică înainte de alegerile locale din vară. El spune că doar aşa se poate verifica potenţialul partidului, după un tur de alegeri la care participă singuri. Băsescu a vorbit şi despre excluderea din partid a lui Marius Crăcea, care la o conferinţă de presă a partidului a dat anunţ că îşi caută iubită.

Mișcarea Populară nu face niciun fel de alianță înainte de alegerile locale 2016, a declarat sâmbătă liderul partidului Traian Băsescu.

"Nu facem niciun fel de alianță înainte de alegeri, nu aș vrea să aud de combinații premergătoare alegerilor în vreo organizație, este esențial pentru noi să știm ce potențial avem. De asemenea, de la alte partide, în mod deosebit de la cele mari, sunt oameni care joacă la două capete, nu știu dacă vor avea succes în interiorul partidelor lor și încearcă să își întindă antenele și să aibă contacte cu organizațiile noastre, este frecventă situația, vă atenționez să nu vă păcăliți. Puneți-vă candidați, nu stați să așteptați să vedeți X-ulescu de la un partid sau altul dacă vine sau nu. Tipul acesta de joc este specific celor două partide mari", a spus Băsescu, în deschiderea ședinței Colegiului Național al Mișcării Populare.

El a menționat că partidul rămâne deschis pentru oameni noi. "Nu vă păcăliți cu jocul pe care îl fac cei din partidele mari, care nu știu dacă vor fi acceptați pe lista de candidați sau nu. Sunt mulțumit de valul de înscrieri de oameni noi, chiar dacă aceasta înseamnă și lipsă de experiență. Nu o tratați dramatic, ci trebuie să ne asumăm și lipsa de experiență a multora dintre membrii de partid care au venit deciși să facă politică. Sper ca, la sfârșit, să putem anunța parte dintre candidații la funcțiile de primari de municipii, în funcție de ce o să stabilim împreună", a afirmat Băsescu, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Băsescu: MP își definitivează lista de candidați la primăriile de municipii pe 16 ianuarie

Potrivit acestuia, la reuniunea de sâmbătă trebuie făcută o evaluare a pregătirii organizațiilor pentru alegeri.

"În același timp, dincolo de evaluare, trebuie să discutăm și legat de modul cum se dau mesajele, în orice caz Crăcea (Marius Crăcea, președinte interimar al organizației municipale Giurgiu, suspendat din funcție — n.r.) a dat niște mesaje extraordinare de la Giurgiu, dar ar fi bine să se oprească. Nu aș vrea să luați lucrurile în tragic. Legat de domnul Crăcea am văzut unele abordări. Dacă a fost o strategie a dânsului să facă bine cunoscută organizația Mișcării Populare din Giurgiu a reușit cu prisosință, dar finalul ar trebui să fie să ne arate aleasa, înțeleg că este plin de solicitări și, gata, ar trebui să înceteze cu acțiunile pe această direcție, pentru că scopul și l-a atins. Dacă a fost deliberat, a atins, însă a trecut puțin pragul, dar dacă se oprește este bine. Am vrut să știți că nu sunt un adept al excluderii lui, mai ales că pare un om pregătit, aceasta nu înseamnă că acesta este sistemul de lansare a organizațiilor. Sper că printre voi mai sunt și căsătoriți", a adăugat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ