TRAIAN BĂSESCU: Slăbiciunea mea pentru femei este arhicunoscută

| 19 iul, 2014

Președintele Traian Băsescu participă sâmbătă la „Congresul Femeilor Populare” al Organizației de Femei a Partidului Mişcarea Populară, de la Sinaia, că slăbiciunea sa pentru femei este arhicunoscută, trăind cu trei femei în casă, îndemnându-le pe membrele PMP să fie independente.

„Slăbiciunea mea pentru femei este arhicunoscută. Trăiesc în casă cu 3 femei, patru acum dar ea nu merge în picioare. Știu foarte bine, din trăirile fiicelor mele cât de greu este pentru o femeie în ziua de astăzi. Toți strigăm egalitate, unora nu ne place un hiperfeminism afișat, pe bună dreptate. Dar eu din respect pentru femei, am susținut foarte multe femei în politică, fie că vorbim despre Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Elena Udrea”, a spus președintele, potrivit b1.ro.

Şeful statului, care a participat în calitate de invitat la deschiderea Congresului Femeilor Populare desfăşurat sâmbătă la Sinaia, a subliniat că este conştient de greutăţile şi mentalităţile ostile din societate cărora femeile trebuie să le facă faţă, motiv pentru care a susţinut numeroase femei care au dorit să intre în viaţa politică, enumerându-le printre acestea pe Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Raluca Turcan şi Elena Udrea.

Acesta le-a sfătuit pe membrele PMP să fie independente.

'Vă recomand să fiţi un partid de femei independente, nu hiperfeministe, dar independente (...) Vă dau un sfat - desprindeţi-vă de dependenţa financiară de domni, chiar în organizaţiile dumneavoastră. Găsiţi soluţii, faceţi ceva. Cât timp veţi fi dependente în orice acţiune de suportul material al bărbaţilor nu veţi fi organizaţii independente şi e valabil şi pentru tineret. Ei vă vor face şi listele cu cine merge la congres, vă vor spune şi ce aveţi de spus şi pe cine să alegeţi (...) Îmi dau seama că e greu să vorbeşti de aşa ceva şi mai ales e foarte greu să împlineşti această independenţă, dar recomandarea mea e să încercaţi să o aveţi măcar parţial, ca să puteţi decide singure ce vreţi să faceţi în organizaţia de femei. Numai aşa va fi o organizaţie foarte puternică, numai aşa îşi va putea impune candidaţii pentru funcţiile de consilieri şi parlamentari. (...) Vă sugerez să nu rămâneţi dependente sută la sută nici de resursa şi nici de voinţa domnilor', le-a spus Traian Băsescu celor peste o sută de femei prezente la congres.

În opinia sa, o soluţie pentru câştigarea independenţei ar fi atragerea femeilor de AFACERI în Partidul Mişcarea Populară. Traian Băsescu a promis, totodată, că în momentul în care va veni în acest partid va sprijini organizaţia de femei pentru a avea independenţa despre care a vorbit.

În cadrul congresului, Ruxandra Dragomir a fost realeasă preşedinta organizaţiei de femei a PMP, ea fiind singura candidată pentru această funcţie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ